SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

806765 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

21 - 40 of 3852 Posts
pa stajala je jama i za Eurotower 2...no vidiš da se izgradilo....isto kao i SOT.
ajde, vrbani centar i moj dvor ti priznajem, ali generalno se rijetko događa.
samo neka rade :)
prva liga, hvala keko.
:eek:kay: bravo keko.
btw ako malo pogledate bokocrt sa prve stranice, vidi se da najdublji dio kopaju ovdje sa zapadne strane parcele, gdje treba doći -4 etaže, i to se proteže od sredine najvišeg tornja, pa skoro do stambenjaka na jugu, gdje je -2.

ugl, bez obzira što zvanične table na gradilištu još nema, izgleda da se jama priprema za ovaj projekt za koji smo i stavili rendere :)
gdje je keko? :D
ima li kakvih pomaka ovdje? ;)

^^Ima li kakvih preciznijih rendera?
Vizualizacije centra?
za pobjednički rad samo ono što sam stavio u uvodni post. ;)
^^ pa da, nadamo se da ide po tom projektu :happy:

@keko, samo uživaj :cheers:
big like :eek:kay:
a to neće bit sigurno :lol:
na renderu piše 85m, no to ispada 3,4m po katu, dok recimo SOT ima nešto veću visinu kata, odnosno 3,6m.

u najboljem slučaju može biti visok negdje kao eurotower, što je skroz neloše.
De pa si tuo spuknau?
to je tajna :naughty:

šalim se, na stranici proarha - arhitekata ovog tornja.

Šteta jer sviđa mi se više - osim ono crveno
projekt je u principu isti, samo što je malko viši, za kojih 5 katova po neboderu.
zbog toga se slažem da je u tu ruku bolji, ali ako se i ovo izgradi, ja više nego sretan :happy:
super :cheers1:

sad su na jednom dijelu na -3 ako mi se dobro čini.
po renderu trebaju kopati do -4.
treba otić na splavove i proslavit:dance2: :D

hvala i za slike i za info :eek:kay:
Jučer i danas je otišlo nekoliko strojeva koje je radilo na "dubinskom" osiguravanju rupe.
Preostaje samo rupu iskopati do nivoa kojeg treba i to je to - neka radovi počnu!!!
super :cheers: kako se čini, trebala bi ići još samo jedna etaža pod zemljom, a onda mogu krenut s temeljima.

inače je zbilja nevjerojatno da je ovaj projekt krenuo, od sveg onog što se najavljivalo i od svega što je bilo objavljivano po novinama i tjednicima. na kraju to ništa, a ovakvi 'outsiderski' projekti odmah idu.

:cheers:
neda mi se tražit, kolika će bit visina ovog čuda... preko 90? :)
na bokocrtu stoji 85 metara.
ALI, visina kata na oba nebodera je posve različita. na višem neboder iznosi 3.4 metra, dok na nižem iznosi samo 2.4 metra.

to je dosta čudno, budući da većina novih zgrada (uključujući SOT, ZGTower, GG) imaju prosječnu visinu kata od 3.6 metara.

Zašto je ovdje manje, ne znam, no brijem da je nešto krivo. Tako da vjerujem da će biti i kao Eurotower, odnosno oko 95 metara.
pa pogledaj si bokocrt u uvodnom postu. piše 85 metara.
ne, nećemo :D
nemam pojma. ja mislim da su samo ovi od 7 katova stambeni. :dunno:
mislim da je još uvijek na snazi zakon da se ne smiju gradit stambene zgrade više od 9 katova. ako je tako, onda ovaj neboder od 13 katova sigurno nije stambeni.
edit, sorry...gledao sam na stambenu zgradu :hammer:
isti su katovi, ipak. :bash:

sorry
Love_zg se super sjetio :D

inače što se tiče visine, mislim da će biti oko 90 metara.
21 - 40 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.