SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

807018 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
41 - 60 of 3852 Posts
inače, ukoliko se ovo izgradi, grad bi trebao poradit i na gredeljevom vodotornju.
dosta je vidljiv i uočljiv, a u kriminalnom je stanju.

:banana::banana:
See less See more
Stricu bez uvrede, ali na što liči uvodni post ove dretve? Ni glave ni repa. Pa to je sramota za hrvatski podforum :eek:hno::eek:hno::eek:hno:
Obraćaš se na krivu adresu. To nije uvodni post dretve nego običan post iz construction dretve (ne prvi na temu strojarska) koji je grof iz samo njemu znanog razloga stavio kao prvi post ove dretve. Znači nisam otvarao ovu dretvu ja. Uostalom da si pročitao postove skužio bi to i sam.
Dežurni pametnjaković naravno pametuje, ali o projektu se ionako ništa ne zna, ni tko ga gradi, ni koja mu je namjena, ni koliko ima kvadrata, pa uvodni post ni ne može biti konstruktivniji.
Otvara se dretva bez da se zna je li počela gradnja, tko je investitor, tko je izvođač, da li će se graditi po natječaju...

Odavno je sve ovo postalo sprdačina...
uredit ću ja uvodni post ;)
Radovi su danas nastavljeni udarničkim tempom.
Kad se budem vraćao doma pokušat ću pitati nekog na gradilištu po kojem projektu se gradi...
Popodne slike :)
Ja sam jučer pri povratku s posla bajkom napravio krug oko gradilišta, u nadi da je možda negdje postavljena info ploča, ali ničeg nema. Nije li to nezakonito? Ako radovi već traju, mora biti pliča na gradilištu.
Pogledajte kako je ovo rješenje dobro :drool: neboder je predobar!

http://www.kap4.hr/hrv/sadrzaj/centarpauk/
BTW ima na tom siteu zanimljivih rješenja nekih drugih projekata. Pogledajte:
http://www.kap4.hr/hrv/sadrzaj/arhitektura/
fora je ovaj studio, jako vole nebodere :D
fora je ovaj studio, jako vole nebodere :D
još uvijek se nisi riješio fiksacije na falusoidne strukture?
BTW ima na tom siteu zanimljivih rješenja nekih drugih projekata. Pogledajte:
http://www.kap4.hr/hrv/sadrzaj/arhitektura/
Hoće netko otvoriti dretvu za Savsku Opatovinu?
još uvijek se nisi riješio fiksacije na falusoidne strukture?
kao ni 98% ovog foruma :laugh:
kao ni 98% ovog foruma :laugh:
Ja vrijedim kao pola foruma, a neboderi me ne fasciniraju. :laugh:
by ze way...nešto vezano uz strojarsku :happy:

Natječaj za prijedlog umjetničkih intervencija na vodotornju Gredelj

keko, hvala za slike! jesi možda uspio nekog zahaltat na gradilištu?
Nažalost, nisam nikog uhvatio, a i bed mi je uletat u gradilište i nekog hvatat za rukav.
Zahaltali smo DOMZG i ja jednog sada, za sada je sigurno samo da se kopa rupa :lol:
41 - 60 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.