SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

807018 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
41 - 60 of 3852 Posts
evo jedna na brzinu sklepana vizualizacija.

See less See more
pa meni čak i ne...ovako se nastavlja na dijagonalu pokrajnjeg bloka, odnosno na samo os radničke, što uopće nije loše.
to je najmanji problem :D
:eek:kay: hvala za info.
izvrsne vijesti, wolv3r, dobrodošao :cheers:

PS, koji je stvarno razlog zašto nejde do stotke? :D
sarki ima pravo...ako se kresala visina, nije se kresala kvadratura ....hm.
što je tome razlog, nemamo pojma.

žalosno je samo da nam skylineom dominiraju dimnjaci, a to je već odavno mogao biti neki reprezentativan neboder...ovako ostavljamo dojam teškog zagađivača i zmazanog industrijskog grada.
See less See more
treba treba, i to čisto da se makne fokus sa toplana.

:yes:
sjećate se ovog prijedloga za strojarsku? ;) pogledate kako nam je sarki bio ushićen :lol:

Volio bih da s ovo izgradi!:banana:

POSLOVNA ZGRADA S HOTELOM
STROJARSKA ULICA - ZAGREB

Katnost; 5 podzemnih/P+2/P+16/P+27

Glavni arhitekti; Duško Dropulić dia, Draško Petrović dia (ARHID d.o.o.)

Zna netko nešto više o ovome, kad kreće gradnja, kad bu bilo gotov?:lol:
See less See more
Jao Masni, preveć se sekiraš. Pa skoro nitko ne primjećuje te dimnjake ko ti. I kaj onda ak se izgradi neboder od 110, 130 metara? Dimnjaci budu i dalje dominantni jer su oni visoki 200 metara :lol:

A budimo realni, 200 m bu se u Zagrebu teško gradilo ;)
ma znam da pretjerujem počesto, ali zbilja me bodu u oči :eek:hno:

očekivati 200m neboder u ZG je u narednoj budućnosti nerealno, ali jedan solidni highrise od oko 150m je moguć.
a već i to bi bilo dovoljno da se popravi vertikalna slika grada. ;)
See less See more
Zar ovo nije projekt za onu drugu parcelu u Strojarskoj? Ona zelena površina?
e vidiš ne znam.
no mislim da nije, jer piše "centar strojarska"

možda je ovo off topic al mi nije jasno kak se u Zagrebu gradi više nebodera i nego u Beogradu koji je 2 i pol puta veci od zg-a ... a brijem da bi u Bg-u potražnja za poslovnim prostorima trebala bit veća nego u zg-u
ma nije baš 2 i pol puta veći, ne treba pretjerivati ;)
to je bit će povezano s ekonomskom situacijom....zagreb i hrvatska su u dosta boljoj poziciji.
ali u beogradu je i nastupila nekakva zabrana gradnje visokih zgrada, tako da je vjerojatno i to kumovalo. iako su imali zbilja sjajne projekte, oplemenili bi grad.
See less See more
to sve zavisi.
zagreb bi trebao iskoristit ulazak HR u EU tako da postane najjači grad u regiji (ne samo ex-yu regiju, nego i šire - BG+RO+ALB) i da privuče sjedišta međunarodnih velikih firmi.
A ako to dođe, doći će i super projekti.
Zagreb je tu u prednosti jer smo za nešto manje od godine dana u Uniji.
See less See more
nemojmo ovo pretvorit u ZG vs. BG thread...ajde dosta o tom.

Nego, što mislite kakvo će ime dobiti ovi neboderi?
Strojarska mi nekako svuči preindustrijski, nije dobro za marketing :D

Green Gold tower se u svom idejnom projektu zvao Dinami Tower....što mislite kako će se ovo zvati?
See less See more
pa kažem, samo je stvar marketinga.
a budimo realni, hrvatski nije baš najzvučniji i najmelodičniji jezik za marketing, tako da počesto može zvučati robusno, a to opet u konačnici može rezultirati lošom prodajom prostora, zakupa itd...
keko, puno hvala :cheers1:
ovaj put sam vam još obrisao postove, drugi put idu infractioni i brigovi.

možemo li ostaviti ZG vs. BG priče po strani i vratiti se glavnoj temi ovog threada - Centru Strojarska?

Hvala!
rupa je hjudžž :D

hvala keko, zlatan si :happy:
neloša vizualizacija vet :cheers: me likez.
ne budi lud, nema dosađivanja s time :D
svaka čast :bow:
Kak ne, pa dosta duboko je iskopano i na tom mjestu, a vidim na slikama da je i sada jedan bager tamo
yes, tak je ;)

uostalom, ionako ne treba još puno kopati, idu samo na -4 etaže.
41 - 60 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.