SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809016 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
61 - 80 of 3852 Posts
Zahaltali smo DOMZG i ja jednog sada, za sada je sigurno samo da se kopa rupa :lol:
A rupe treba nečim popuniti :banana:

Ako projekt prdne, jednim klikom vratimo u cons dretvu. A vaditi sve ovo van ako ispadne haleluja da nismo otvorili novu dretvu bila bi muka Isusova ;)
MasonicStage™;93238465 said:
by ze way...nešto vezano uz strojarsku :happy:

Natječaj za prijedlog umjetničkih intervencija na vodotornju Gredelj

keko, hvala za slike! jesi možda uspio nekog zahaltat na gradilištu?
Umjetnicka intervencija na vodotornju , "performans dinamitom" .. to jedino kaj priznam od umjetnosti sto se tice tog smeca zvanog vodotoranj, bode me u oci od kad sam se rodio :bash:
ElUsurpador Zahaltali smo DOMZG i ja jednog sada, za sada je sigurno samo da se kopa rupa

Ne mogu vjerovati da ne znaju što kopaju :eek:hno:

DOMZG Umjetnicka intervencija na vodotornju , "performans dinamitom" .. to jedino kaj priznam od umjetnosti sto se tice tog smeca zvanog vodotoranj, bode me u oci od kad sam se rodio

Taj toranj bi bio super kad ne bi bio ovakvo zapušteno ruglo.
ja sam ovdje vec sedam godina i naviknuo sam se na njega tako da bi mi falio da ga maknu, a maknut ga neće jer je zaštičen.
Umjetnicka intervencija na vodotornju , "performans dinamitom" .. to jedino kaj priznam od umjetnosti sto se tice tog smeca zvanog vodotoranj, bode me u oci od kad sam se rodio :bash:
Ima u Zagrebu puno stvari koje bodu oči, ali taj vodotoranj nije jedna od njih.
Valjda znaju da kopaju rupu.:dunno:

Ima u Zagrebu puno stvari koje bodu oči, ali taj vodotoranj nije jedna od njih.
Mene taj toranj još ni jenput ni v oko piknul.
vodotoranj još nije zaštićen i piše vam na onom linku kojeg sam poslao da se može i rušiti, ali to oni nebi željeli, pa će provesti postupak da ga zaštite.
MasonicStage™;93242854 said:
vodotoranj još nije zaštićen i piše vam na onom linku kojeg sam poslao da se može i rušiti, ali to oni nebi željeli, pa će provesti postupak da ga zaštite.
majko mila, po kojem kriteriju to treba zaštićivat... kakva je to specijalna vrijednost, što je toliko spektakularno i revolucionarno u jednoj takvoj primitivnoj konstrukciji, najobičnijoj vodospremi na čeličnoj konstrukciji... primitivno postrojenje za dobivanje tlaka... hoćemo onda za desetak godina i crpne stanice, revizorna okna ili hidrante početi zaštićivati kao kulturna dobra??

čak ni meni kome je to struka i ne predstavlja ništa važno niti spektakularno ni zanimljivo... srušiti i prodati u sekundarne sirovine
Vrijednost uopće nije u konstrukciji niti namjeni nego je vrijednost spomenička. Da se zna da je nekoć na tome zemljištu bila industrija. I ne znam čemu takve kritike, pa to može biti jako lijep ukras u budućem parku kad se sredi. Ne znam po čemu bi neka fontana, drvo ili statua osobe bila vrijednija ili ljepša od sređenoga vodotornja.
keko :cheers:
stvarno se nešto gradi, tj. rupa kopa duboko kao da je za gradnju :banana:
ElUsurpador Zahaltali smo DOMZG i ja jednog sada, za sada je sigurno samo da se kopa rupa

Ništa čudno. Ako su pitali nekog šljakera, normalno da nema pojma. Ali da su uhvatili kakvog inženjera, možda bi dobili koji vredniji podatak.
Care od sutra ja i otimac na smjene vrebamo inzinjere pred gradilistem samo za tebe :D
Imam ja nos za projekt :banana:
Jebote pa Bandic ni trebal pocet delat one fontane na Veceslava Holjevca.

Samo par metra od tam ima ogromna fontana u Strojarskoj!!!! :lol::lol::lol:

Mogal je hrpu novca zasparat.
bome su sve smočili :lol:

a i rupa je duplo veća od neki dan.
Hahaha, pa hebemu projektanata kad ne znaju ni kud instalacije idu :lol:
61 - 80 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.