SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

808897 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
81 - 100 of 3852 Posts
4
Sve je mokro :lol:

a rupa je sve veća i dublja

1.dan

2.dan

3.dan

danas
See less See more
Evo fontane i u Strojarskoj :lol:

Ima li u Hrvatskoj ijedno gradilište na kojem majstori nisu probili neku cijev? :lol:
Ima li u Hrvatskoj ijedno gradilište na kojem majstori nisu probili neku cijev? :lol:
pa nikakvo čudo, s obzirom da je praktički nemoguće znati gdje se instalacije sve pružaju, podaci o tome su nikakvi.... zato se događaju ovakve stvari
Postoji katastar vodova al ljude to očito ne interesira
Postoji katastar vodova al ljude to očito ne interesira
postoji, postoji..
šta ti to vrijedi kad zaroveš u zemlju i tamo nađeš cijev koje tamo ne bi trebalo biti...

u zadnje vrijeme su proizvođači počeli u cijevi (odnosno, u onu opnu koja zaštićuje cijev) ugrađivati metalnu žicu kako bi se cijevi mogle lakše detektirati... sad ne znam jeli to "dodatna oprema" samo za naše tržište :D
Gdje se preselio poligon za vozačke škole?
S obzirom da nije neka navala na vozačke škole mislim da je dovoljan onaj poligon na Borongaju.
Uglavnom, mene nema sljedecih 10ak dana (zasluzeni GO je poceo) pa ako je nekom usput nek poslika i sve nas obraduje stanjem radova u Strojarskoj.
2
Jučerašnje stanje na gradilištu. Fotkao je moj frend koji mi je došao provjeriti stan pa mi je poslao na mobitel...

Lijepo to napreduje :banana:

Ja sam sutra u Zagrebu pa ću malo detaljnije sve poslikati
See less See more
Kopa se kopaaaa, gradi se gradiiii.... bit će neki neboder, jel?

:D
See less See more
Eto, a vi ste sumnjali u moj nos :D
Eto, a vi ste sumnjali u moj nos :D
Ma kaj god Bombica, ja nis ni najmanje!!!!!! :lol:
prošao pored gradilišta jutros, radi se sve u 16.
rupa je huuge. :master:
8
Vratija se Šime... :banana: i ima što vidjeti s prozora.

U ovih 10ak dana se čuda napravilo.

Radi se punom parom, kako kaže MasonicStage™ :cheers:

Još samo kad bi saznali za što se to sve tu priprema bilo bi prekrasno :)
See less See more
trk oko gradilišta vidi ima li kakva info ploča. ako nema zovi građevinsku inspekciju, morat će je stavit nakon toga :lol:
81 - 100 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.