SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809015 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
1161 - 1180 of 3852 Posts
jer su je prebacili meni ispred prozora :banana:

Tamo će valjda staviti neku drugu koja se može podići višlje zbog nebodera :)
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Ili morti kaj im tam dizalica vise nebu trebala(na mjestu nebodera) :troll:
  • Like
Reactions: 1
jer su je prebacili meni ispred prozora :banana:

Tamo će valjda staviti neku drugu koja se može podići višlje zbog nebodera :)
Ovu koju su skinuli su mogli dizati i 500 metara da treba tako da vjerovatno tamo ostaje samo garaža ako se ne varam....
Postoje dvije velike dizalice za taj neboder..
Treba malo bolje gledat slike..
Mala dizalica je praktičnija za gradnju minus katova,
i sad je preseljena tamo di počinje stambeni dio..
A ovo za 500m nebi komentirao..
Postoje dvije velike dizalice za taj neboder..
Treba malo bolje gledat slike..
Mala dizalica je praktičnija za gradnju minus katova,
i sad je preseljena tamo di počinje stambeni dio..
A ovo za 500m nebi komentirao..
sve tri dizalice na slici su iste kranske dizalice koje se mogu po potrebi dizati i tih 500 metara uz oslonce...
Sve je to super,ali zaključak nakon micanja male dizalice ti je bio da tamo ostaje samo garaža!?!? Kako si to zaključio?
Pa nije ona tamo bila bez razloga. Ona je pokrivala sigurno 2/3 prostora gdje je izgrađena garaža. Skidati nju i montirati istu takvu novu dizalicu kako bi se nastavila gradnja je suludo... Dakle iz svega toga zaključujem da je garaža sve šta bu se tamo gradilo u sljedečih godinu dana ako ne i duže. Montaža dizalice nije jeftin sport...
Pa više im ne trebaju tri dizalice,ove dvije pokrivaju cijeli prostor..pa daj gledaj slike!!
A sad ju montiraju tamo kod stambenog dijela...
Krivo zaključuješ!!
Uglavnom da se mi tu ne preporemo bezveze..
Kroz tjedan dana cemo dobit opet neke slike od keke
pa cemo vidjeti ko je u pravu...
Ovu koju su skinuli su mogli dizati i 500 metara da treba tako da vjerovatno tamo ostaje samo garaža ako se ne varam....
Mislim da im je praktičnije montirati dizalicu koja ima mogućnost samonadograđivanja - nego da svaki puta ovakvu razmontiraju i dižu je u zrak - jer na ovoj ne vidim dio koji bi joj to omogućavao.

U cijeloj priči sumnjive su sve tri dizalice koje su na području koje pokrivaju dva nebodera jer čak i dizalicu koja je uz gredeljev toranj teško je nadograditi ako joj je ovaj segment za nadograđivanje skroz dolje.

Puno puta sam vidio da su na mjesto razmontirane dizalice stavili drugu.

Ne znam koliko se vidjelo na slikama koje sam postao, ali svaka dizalica je prije jedno dva mjeseca dobila i svoj broj. Ova koju trenutno montiraju je broj 6, ista takva koja je na JI dijelu gradilišta je broj 1, žuto-zelena je broj 4, a dizalica na sjeveru gradilišta ima broj 5.
2
Konkretan slučaj za koji imam i slike je toranj Eurodoma u Osijeku.
Prvo je bila ova dizalica

a kad su izašli iz rupe posao je završila ova (crvena desno)

See less See more
Ove dvije dizalice kod nebodera(17) bez problema pokrivaju cijeli prostor tog objekta..tako da radit drame oko toga je bezveze...
I ja sam vidio dosta puta kompletno drugu dizalicu na mjestu razmontirane dizalice..
Mala je prebačena tamo gdje ide garaža za stambeni dio i takve dizalice su najpraktičnije za minus katove pa do nule..
Mislim da će ova "mala" dizalica biti sasvim dovoljna da se izgradi kompletna zgrada, a ne samo do nule. Ona je sad montirana na nulu, a na starom mjestu je bila dva kata ispod nule.
Uostalom, vidjet ćemo kroz par dana - ili možda sutra upitam nekog dolje dok budu nastavili montažu.
Konkretan slučaj za koji imam i slike je toranj Eurodoma u Osijeku.
Prvo je bila ova dizalica

a kad su izašli iz rupe posao je završila ova (crvena desno)

Dečki moji pa ovo su potpuno iste dizalice, kaj vi stvarno ne znate na koji način se te dizalice nadograđuju....
Ona sama sebe diže....
Evo danas sam prošao kraj gradilišta ona dizalica je namontirana i radi tamo kod stambenog dijela,žuta dizalica je radila na mjestu velikog nebodera,a ove druge dvije
na mjestu manjeg nebodera..
Sve je krcato radnicima...
  • Like
Reactions: 5
Dečki moji pa ovo su potpuno iste dizalice, kaj vi stvarno ne znate na koji način se te dizalice nadograđuju....
Ona sama sebe diže....
upravo tako, ova dizalica umetanjem nastavaka može dostići stotinjak metara visine, samo bi se u kasnijim fazama svakih nekoliko katova prišarafila uz građevinu...
Ma priča je otišla u krivom smjeru..
Priča s dizalicama je skroz nebitna,sve je kako treba biti i nepotrebno je
uopće raspravljati o montažama dizalica..
Mi smo tu počeli raspravljati i filozofirat o montažama dizalica što je nebitno
Evo ja kažem DANAS sam prošao tamo i radi se na svim dijelovima gradiliša tako da priče o dizalicama,troškovima montaže i ostalim nebitnim stvarima je samo nepotrebno filozofiranje..
1161 - 1180 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.