SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

808861 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
81 - 100 of 3852 Posts
:master: super!
ova krnja piramida izgleda super :lol:
thnx.
hvala za fotke, jako dobro!
odlične :cheers:

drago mi je da je aktivnost na gradilištu najveća upravo na mjestu nebodera.
rekli su da će prva faza bit stambeni dio, no vidimo i sami da na mjestu stambenjaka još uvijek nema nikakve aktivnosti.
nemamo niš protiv keko, dapače :cheers:

Rocky...da, tako ispada :)
^^ zanimljiv podatak :)
prva liga :cheers1:
A što reći....:|

U svakom slučaju, bolje je da ovdje imamo poslovni centar koji će možda biti nekakav inicijator urbanizacije Gredelja, nego neki lijevi klub s njihovom upravnom barakom i igralištem.
su-per! :cheer:
dobro je znati da smo praćeni, ali mogli su barem staviti skyscrapercity kao izvor već kada keko nije spomenut.
VMD je ozbiljna firma, mislim da se nebi uplitali u neke nerješene sporove i krenuli graditi.
nije to baš malo love da se mogu s time zezati.
  • Like
Reactions: 1
Građevina je, s oproštenjem na izrazu, totalno u k*** :lol:

mislim da nitko iz te branše nije lud kretati u ovakav pothvat, a da nešto ne štima.
Mislim da niti jednoj građevinskoj firmi nije u interesu da krene gradit, i da se na kraju projekt zaustavi, a od para ništa...
svaka čast :bow:
postovi prebačeni u Kavanu Zagreb
izgradit će se oba ;)
ovi se ne šale :D

hvala keko.
Već imamo 2 kakva takva clustera, jedan je krug oko križanja Savska-Vukovarska (Vjesnik, Zagrepčanka, Eurotower, Cibona, Hoto) a drugi oko križanja Radnička-Vukovarska-Heinzlova (Almeria, Euroherc, Chromos, Zagreb tower, Green gold)
i ja osobno ne bih htio da se stvara neka nova poslovna zona osim ove 2 ;)
bilo bi super kad bi se svi budući projekti koncentrirali oko te 2 zone.
  • Like
Reactions: 2
super super...još jedan kat i na nuli su.
off topic raspravu sam vam prebacio u kavanu zagreb.
još da nema ovih elementarnih nepogoda svaki tjedan...:coffee:

ali dobro, radovi idu super. :)
81 - 100 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.