SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809049 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
101 - 120 of 3852 Posts
ja sam se vraćao s aerodroma, pa nisam imao fotić pri ruci, ali ovo što je keko poslikao izvrsno pokazuje trenutno stanje. hvala za slike :eek:kay:
S prozora sam vidio da nešto lijepe na ogradu s vanjske strane... Ne budi lijen, obukao sam se i otišao pogledati.

Uglavnom,

osiguravanje građevinske jame za PROJEKT STROJARSKA što god to značilo.
Projektant i nadzor GMVO projekt d.o.o

Kad sam ukucao na net PROJEKT STROJARSKA izbacilo mi je ovo http://www.dnevno.hr/vijesti/zagreb..._osvanuti_u_zabacenoj_strojarskoj/402647.html

slijede slike s druge strane gradilišta :)
u svakom slučaju, nešto dobro se kuha :)
keko :cheers: x2
Meni se čini da oni grade jednu ogromnu jamu u kojoj će biti podzemne garaže i temelji naravno, za sve objekte iz projekta. Znači, jedna zajednička velika podzemna garaža. Gledajući shemu iz početne str, jama se već sada kopa na mjestima obaju nebodera.
See less See more
Do sad se uglavnom ispostavilo da projekti koji su najmanje najavljivani i oko koje se radilo malo i čak nikakva medijska buka upravo ti koji su odrađeni brzo i bez raznih faza, zastoja i sličnih problema (kao npr. Green Gold kompleks).

Tako da je ovo ohrabrujuće!

A bome imaju i udarnički tempo! :D
@Cole...živa istina :yes: :eek:kay:

Pogledajte T123 i Monolit.. top vijesti, boom naslovi, a ništa od tih projekata (Monolit doduše ima nadu u nižoj verziji, vidjet ćemo), dok je Green Gold krenuo u realizaciju preko noći, bez prevelike pompe.

Još samo kad bi saznali za što se to sve tu priprema bilo bi prekrasno :)
^^
Po ovoj slici grade se oba nebodera i šoping centar, a za stambene nije sigurno. Ne tvrdim ništa, ali po slici... :nuts:
Ja se samo nadam da ovo 'osiguravanje gradevinske jame' ne znaci da ce se iskopati rupa, pa kao takva ostaviti da trune na godinu, dvije...
Informacija je objavljena 9.7.2012. Dakle ide po projektu
:banana:
Ovdje imaju i audio izjave projektanta i glasnogovornika zagrebačke nadbiskupije.

http://www.hrt.hr/index.php?id=440&tx_ttnews[tt_news]=168354&tx_ttnews[backPid]=440&cHash=5256250321

No, nešto mi nije jasno u cijeloj ovoj priči!

Projektant je poznat, projekt je također predočen, zagrebačka nadbiskupija je dala zemljište u koncesiju, ali tko je investitor projekta, tko to sve financira i gradi?

O tomu nigdje niti jedne jedine riječi!
Ovdje imaju i audio izjave projektanta i glasnogovornika zagrebačke nadbiskupije.

http://www.hrt.hr/index.php?id=440&tx_ttnews[tt_news]=168354&tx_ttnews[backPid]=440&cHash=5256250321

No, nešto mi nije jasno u cijeloj ovoj priči!

Projektant je poznat, projekt je također predočen, zagrebačka nadbiskupija je dala zemljište u koncesiju, ali tko je investitor projekta, tko to sve financira i gradi?

O tomu nigdje niti jedne jedine riječi!
Nigdje ne piše da je Nadbiskupija dala zemljište u koncesiiju već da će dati.
možda i VMD preuzme.....tko zna:dunno: treba se napraviti lud na gradilištu i pitati kao da nemamo pojma o ničemu šta se gradi......možda se majstori izlanu:lol:
Jedna faza, jedan Bog, jedna crkva!!! :lol:
prva faza ide u 3 faze.
101 - 120 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.