SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809051 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
121 - 140 of 3852 Posts
Tko je investitor? Samo nemojte reči da će zgrade niknuti bezradnom gradnjom, poput bezgrešnog začeća.
^^Rupa se kopa, zar ne?! I za rupu treba neki investitor. Iskopi su prilično skupi, naročito kad se kopaju temelji za dva nebodera i dvije stambene zgrade i garaža za cijeli kompleks odjednom. Dok god se (g)radi ja vjerujem u pozitivan ishod tj. u potpunu izgradnju!
Pa zato i pitam tko je investitor. I još sam napomenuo da ne želim šale.:dunno:
Pa zato i pitam tko je investitor. I još sam napomenuo da ne želim šale.:dunno:
Možda da ponovimo samo za tebe: još ne znamo tko je investitor. :laugh:
Dečki, ja sam investitor. Zadnja 2 mjeseca sam štedil malo i skupilo se pa rekoh zašto ne? Idem nekaj uložiti u građevinu. :D
ja sam se vraćao s aerodroma, pa nisam imao fotić pri ruci, ali ovo što je keko poslikao izvrsno pokazuje trenutno stanje. hvala za slike :eek:kay:

Masni, velis da si se vracal s aerodroma! Bi nam stel povedati gdje si ti to onda yaya hladil. :lol:
Jesam ja to dobro nabrojo 30 katova na visem neboderu:D
nisi
Možda da ponovimo samo za tebe: još ne znamo tko je investitor. :laugh:
Ma da? :|
^^ najviši će imati P+25. :cheers:
Eto ipak se neboderi grade u zagrebu :D ..svake godine baren jedan
33 simbolično :D
Tko je investitor? Samo nemojte reči da će zgrade niknuti bezradnom gradnjom, poput bezgrešnog začeća.
See less See more
VMD...super :)
Keko :cheers:
Neželim biti partibrejker, ali oni su prema ovoj tabeli zaduženi samo za jamu. Ništa ne piše o objektima. Nadam se da će oni biti investitor i u gradnji samih zgrada.
da, ali čemu kopanje ako tome ne slijedi gradnja?
zar se ikad u zagrebu desilo da je jama stajala, a da se ništa nije gradilo nakon toga? ja to baš i nisam vidio.
stric said:
Keko :cheers:
Neželim biti partibrejker, ali oni su prema ovoj tabeli zaduženi samo za jamu. Ništa ne piše o objektima. Nadam se da će oni biti investitor i u gradnji samih zgrada.
Pa valjda nece investirati samo u jamu... Koliko vidim na njihovim stranicama oni su investitori mnogih objekata pa tako mislim da je i ovo njihov projekt.
Jos na njihovim stranicama pise da kupuju zemljiste do 10000 kvadrata u zoni tramvaja
MasonicStage™;93637813 said:
zar se ikad u zagrebu desilo da je jama stajala, a da se ništa nije gradilo nakon toga? ja to baš i nisam vidio.
Jama za SOT je stajala barem godinu dana, jama za Vrbani šoping centar stoji puuuno godina, jama za Moji Dvori stoji puuuuno godina...............Ti kak da si s Marsa opal.:lol:
121 - 140 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.