SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809146 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
141 - 160 of 3852 Posts
pa stajala je jama i za Eurotower 2...no vidiš da se izgradilo....isto kao i SOT.
ajde, vrbani centar i moj dvor ti priznajem, ali generalno se rijetko događa.
Ipak i ja vjerujem da se to neće dogoditi u ovom slučaju. VMD i crkva su preozbiljni igrači. :lol:
A i informacije koje smo dosad dobili govorile su o tome da VMD gradi zgrade u strojarskoj, znači dosad sve ide kao po loju.
MasonicStage™;93637813 said:
da, ali čemu kopanje ako tome ne slijedi gradnja?
zar se ikad u zagrebu desilo da je jama stajala, a da se ništa nije gradilo nakon toga? ja to baš i nisam vidio.
Evo, Sarki ti je nabrojiio. :laugh:
A sad drugo je pitanje zašto su ti projekti neko vrijeme stajali ili potpuno stali. Doduše i ja mislim da je neozbiljno kopati jamu, ako ne znaš hoćeš li nešto graditi.
Pa Vrbani Centar se gradi već neko vrijeme... Evo ih skoro na nuli.
stric said:
Jebote grofe ti nikad nećeš kupiti stan. :lol:
Zidovska posla.
Grozničave aktivnosti su na ovom gradilištu cijeli dan od 7 do 17h. :lol:
Radi se ounom parom (kao da im se negdje žuri)

I posljednji ostaci Zagrebparkinga su uklonjeni

Sve bliže i bliže mojoj zgradi

See less See more
4
samo neka rade :)
31.7.2012.

Evo nekoliko slika od danas. Ja opet ode na put i vraćam se za 10ak dana kada ćete ponovo dobiti slikovni izvještaj (ako netko u međuvremenu ne posjeti gradilište i poslika) :)

See less See more
7
On putuje kroz vrijeme ako nisi znao. Ima tko friške slike gradilišta? :dunno:
prva liga, hvala keko.
Joj, kako me ove slike vesele...:banana:

keko :cheers:
Jesu, a na tabli piše da kopaju rupu. :lol:
Brundek, sad me ugodno iznenadjujes. Postal si isti ja. :lol:
Ne zeza se, fakat je tabla s opisom investicije kao građevinske jame.
141 - 160 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.