SkyscraperCity Forum banner

Podržavate li izgradnju fontana?

1 - 20 of 1960 Posts

·
Super Moderator
Joined
·
19,130 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Zagreb dobiva nove fontane

Dvije fontane i dva trga zauzet će 16,5 tisuća četvornih metara zelene površine, a sljedeće godine slijedi i druga faza gradnje. Velebne Bandićeve fontane za ukupno 25 milijuna kuna stižu na proljeće, a “svoj” je projekt predstavio jučer javnosti. Osim dvije fontane, na proljeće će se krenuti u prokopavanje pothodnika u Ulici Hrvatske bratske zajednice i gradnju dviju fontana na zelenoj površini između Nacionalne sveučilišne knjižnice i Trnjanske ceste. Na pitanje zašto se ide u investiciju kada realno gledano postoje i drugi prioriteti u gradu, zagrebački gradonačelnik odgovorio je u svom stilu:

– Moj imenjak Milan Ambruš sagradio je Zrinjevac, a situacija je bila 30 puta gora. Inače, za dušobrižnike sam rekao da treba sve fontane počupati, tako da Zagreb nema ni jednu fontanu. Ne radi se samo o fontanama nego o pješačkoj komunikaciji između dviju korisnih cjelina. Nećemo se svesti samo na asfaltiranje Kozari boka i Kozari puteva – kazao je Bandić koji je nastavio i s planovima za 2013. godinu. Tada bi se, naime, gradilo još dva trga i tri fontane na istome mjestu.

Autorica projekta Helena Paver Njirić smatra da će projektom biti stvorena oaza mira u gradu, a zimi, najavljuje, fontane bi postale klizališta. Površina na kojoj će se graditi spomenuta dva trga i fontane prostirat će se na 16,5 tisuća četvornih metara, a u konačnici je planirano sagraditi ukupno 32 tisuće četvornih metara.

Video:

 

·
Super Moderator
Joined
·
19,130 Posts
Discussion Starter · #5 ·
ja ne mogu reć da mi se vizualizacije ne sviđaju, ali mislim da grad ima bitnijih stvari trenutno od ovih fontana.

ah što sad :D Ako Barcelona i Dubai imaju čarobne fontane, zašto i Zagreb nebi imao :lol:
 

·
Infected User
Joined
·
4,153 Posts
Grozno, neuklopljeno, loše. Cijeli taj središnji dio bi se trebao rješavati ukalupljen u paromlin [možda buduću operu ispod sjeverno od NSK]. Ovako sam za sebe je isključivo bacanje novaca. Promašen projekt.
 

·
Registered
Joined
·
1,259 Posts
Je bas ce ljudi ko na ovoj vizualizaciji sjedit na travi dok im sa svake strane tutnji promet u osam traka!¨pa nije to zrinjevac!:lol:
 

·
Registered
Joined
·
1,212 Posts
Protiv!

Već sam prije pisao zašto, ukratko, zbog brzine vožnje i gustog prometa, te
činjenice da je livada upuštena u odnosu na cestu, potpuno je nerealno za
očekivati da će se "korisnici" moći psihološki opustiti bilo gdje osim u samom centru
livade, koji je jedini dovoljno daleko od ceste. Dakle ove fotke di studenti prošeću
iz NSK i onda sjednu na livadu i čitaju nešto, su potpuno neizvedive i tvrdim da se
neće događati.

Po meni, najbolje rješenje je približiti oba smjera ceste jedan do drugoga, tako da
idu gdje je sada centar livade, a da bočno od toga ostanu livade, koje bi onda bile naslonjene na okolne kvartove i mogle se lakše koristiti.
 

·
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Joined
·
3,811 Posts
Potpuno podražavam jer cijeli taj prostor oko fontana postaje puno atraktivniji i samim time, privlači investitore za gradnju...

S tim fontanama je i riješavanje problema Trnja bar za jedan koračić izgledniji...
 
1 - 20 of 1960 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top