Skyscraper City Forum banner
1 - 6 of 8 Posts

·
Neoliberal
Joined
·
10,509 Posts
Blizu arene je trebalo znaciti da ne moras prijeci pola grada da odradis shopping na to se misli (arena u kojoj imas banku, postu, milion ducana, itd) sve sto ti treba na jednom mjestu.
A prednost je ako se ikad taj most uradi... do Jaruna ce biti skoro pa nista.
Ima skolu, vrtic, crkvu (za one kojima
je to isto bitno).
Ne kuzim sta je kriterij za kupnju stana? U cijelom Novom Zagrebu je kvart koji je najmanje mracan (citaj siv).
Po meni je Laniste puno puno ispred kvartova kao sto su Malesnica, Spansko, Gajnice, Gornja Dubrava, Vukomerec, Tresnjevka - Voltino (ovaj dio oko rade Koncara) i sl.
Zasto? Zato sto imas direktnu tramvajsku liniju (od stanice Arena Zagreb do Lanista 5min pjesice) i na trgu si za cca 15min. Dok s drugih pomenutih kvartova trebas jahati 100godina da bi dosao u centar grada.
A ni sa drugim sadrzajima ne zaostaje za spomenutim kvartovima. Mozda fali malo vise zelenih povrsina. Ali ruku na srce nemas ih ni u ostalim kvartovima nesto previse.
Ajde, trgovački centar mi je neki kriterij. Pa kad sjednem u auto, uvijek imam neki centar u krugu 10 minuta. A ako idem samo po kruh i mlijeko, imam takvu trgovinu u svakom kvartu na 5 minuta pješice.
Drugo, ove spike vrtići, škole, frizeri... Pa nemojte me zajebavat, ne živimo u Kongu. I to ima svaki kvart.
I ne, nisi na trgu za 15 minuta. Ako misliš da jesi, onda se nikad nisi vozio tramvajem po Savskoj.
Ova lokacija je zapravo lošija od ZG prosjeka. Ali ja još nisam pročitao nijedan oglas nijednog prodavača nekretnine koji nije napisao da je njegova nekretnina na sjajnoj lokaciji. Naravno, sve osvisi o individualnim navikama i potrebama, ali u prosjeku je ovo lošije od većine lokacija.
 

·
Neoliberal
Joined
·
10,509 Posts
Ta parcela se čisti svakih x godina od strane vlasnika, i prošli put je bilo napaljenih reakcija s ovog foruma pa se ništa nije dogodilo, no bumo vidli ne?


I slažem se da nije "under construction" dok nije fizički u izgradnji, ali to su semantike, nebitne su i smaraju, pa kaj god.
Doslovno su samo počupali žbunje koje je naraslo i to je to. Ekipi odmah kurac narastao.
Ovo je projekt koji još uvijek nema investitora, nema riješenu financijsku konstrukciju. Oni su pripremili projekt i sad ga nude okolo. Da ima netko ozbiljno zainteresiran, već bismo to znali. Da je gradnja počela, iskakalo bi iz paštete.
 
1 - 6 of 8 Posts
Top