SkyscraperCity Forum banner
121 - 131 of 131 Posts

·
Registered
Joined
·
1,411 Posts
Ja ne kužim vas. Piše sve u dozvoli: "izgradnja zaštite iskopa građevinske jame."

Nema spomena o objektu.
Pa da dakle, građevinska je samo za jamu. Ako hoće gradit bilokakvu zgradu iz te jame moraju dobit novu građevinsku. Dakle ova građevinska ne znači apsolutno ništa osim da se mi tu malo uzjebemo.
 

·
Što me gledaš?!
Joined
·
16,538 Posts
Uskoro kreće gradnja najvećeg hrvatskog nebodera? Izdane su dvije građevinske dozvole
Iz Grada Zagreba su nam potvrdili kako su krajem prošlog mjeseca tvrtki ROTOR JUG d.o.o. izdali dvije građevinske dozvole za čestice kod remetinečkog rotora. Upravo se na tom području već desetak godina planira gradnja najvećeg hrvatskog nebodera, a koji bi se trebao zvati ‘Jarun panorama’. Izdanim građevinskim dozvolama je odobreno građenje konstrukcije za zaštitu građevinske jame kao prve faze građenja dviju građevina, temeljem pravomoćnih lokacijskih dozvola kojima je određeno fazno građenje drugih objekata.


Ti drugi objekti podrazumijevaju: stambeno-poslovne građevine 3 podzemne etaže i pet nadzemnih volumena od kojih je jedan visine prizemlja, dok su ostala četiri volumena visine 21 nadzemne etaže, na novoformiranoj građevnoj čestici označenoj k.č.br. 836, k.o. Blato, koja odgovara kazeti M1 određenoj Urbanističkim planom uređenja Remetinec Rotor- zapad, potvrdio nam je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, dr. sc. Dinko Bilić.

– Idejni projekt koji je sastavni dio lokacijske dozvole izrađen je u razradi prvonagrađenog rada na provedenom javnom arhitektonskom natječaju temeljem Programa za provedbu javnog arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja građevina u kazeti M1 zapadno od rotora Remetinec koji je utvrdilo Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, a verificirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, rekli su nam iz zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.
Nadalje, određeno je i fazno građenje poslovne građevine s hotelom i trafostanicom koja se sastoji od 4 podzemne etaže garaža te 3 nadzemna volumena koji su međusobno povezani u prizemlju ulaznim jednoetažnim prostorom (svaki volumen je različite visine: toranj A je visine 38 nadzemnih etaža, toranj B je visine 9 nadzemnih etaža, a toranj C ima 16 nadzemnih etaža) na novoformiranoj građevnoj čestici označenoj k.č.br. 809/1, k.o. Blato, koja odgovara kazeti M2 određenoj Urbanističkim planom uređenja Remetinec Rotor- zapad.

Tko su zaposlenici Rotor Juga?
Inače, ROTOR JUG d.. je u 2020. godini imao 10,16 milijuna kuna, a u 2019. 1,73 milijuna kuna prometa. Dobit u 2020. godini je bila 9,01 milijuna kuna, a u godini prije 940.000 kuna. Tvrtka nema vidljivih zaposlenika prema dostupnim bazama podataka, a Robert Hagen je direktor kao što je i direktor tvrtke Rotor stanovi.

Idejni projekt koji je sastavni dio lokacijske dozvole, izrađen je u razradi prvonagrađenog rada na provedenom javnom arhitektonskom natječaju temeljem Programa za provedbu javnog arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja građevina u kazeti M2 zapadno od rotora Remetinec kojega je utvrdilo Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, a verificirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, rekao je pročelnik Ureda.

Iako smo zatražili spomenute građevinske dozvole, iz grada su nam rekli budući da članak 120. Zakona o gradnji izričito propisuje kome, i na koji način upravno tijelo graditeljstva dostavlja građevinsku dozvolu (s projektom i bez njega), Gradski ured nije ovlašten dostavljati navedeno.View attachment 2527431

Uskoro kreće gradnja najvećeg hrvatskog nebodera? Izdane su dvije građevinske dozvole
..
 

·
Registered
Joined
·
1,411 Posts
U svjetlu izdavanja građevinske dozvole za jamu te članka da bauštela.hr kojeg je prepisala i Slobodna dalmacija, poslao sam mail na adresu sa stranice Jarun panorame i dobio sam sljedeći odgovor:

Poštovana,
Nedavno sam saznao da je izdana građevinska dozvola za Vaš projekt Jarun Panorama. Kako sam zainteresiran za kupnju stana u tom kompleksu, molim Vas informacije o statusu projekta, pozicijama stanova, potencijalnim kvadraturama stanova i cijenama po kvadratu.
Lijep pozdrav,

Poštovani,
zahvaljujem na iskazanom interesu. Uz Vaše dopuštenje zabilježit ćemo Vašu zainteresiranost, te Vas naknadno obavijestiti o pitanjima koje ste postavili, kada će isto biti detaljnije razrađeno.
Sa štovanjem,
 

·
Sarkimetal Death
Joined
·
17,930 Posts
Vodi se bjesomučna trka između Jarun Panorame i Savica Dubaja. Tko će prvi sagraditi najveći zagrebački neboder. Jedni i drugi otimaju radnike iz Bosne i Nepala da prvi dođu do cilja. Radi se po kiši, snijegu, potresima, tučama i uraganima, u 7 dnevnih smjena, 30 dana u tjednu, 52 tjedna mjesečno, 365 tjedana godišnje
 
121 - 131 of 131 Posts
Top