SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Sopnica-Jelkovec

112652 Views 319 Replies 73 Participants Last post by  nymphaeum
Zagreb - Sopnica Jelkovec Neighbourhood

Jučer sam bio na najvećem gradilištu u Zagrebu, dakle izgradnja kvarta Sopnica-Jelkovec u četvrti Sesvete. Pošto je stvarno najveće gradilište po površini ipak zaslužuje zaseban thread. Krenimo redom sa slikama.:cheers: :cheers: :cheers:
See less See more
59
1 - 20 of 320 Posts
oduševljen sam ovim....super će izgledati kad se završi...premoćno :eek:kay:
Sexvete Jelkovec rulez! :cheers:
wow, this is going up fast, nice one astralis :)
jel moze netko otprilike obiljezit na GE otkud do kud ce se prostirati to?

znam otprilike gdje je, al ne mogu si predociti na kolkoj ce povrsini to bit.. vidim da ce bit ogromno =)
jel moze netko otprilike obiljezit na GE otkud do kud ce se prostirati to?

znam otprilike gdje je, al ne mogu si predociti na kolkoj ce povrsini to bit.. vidim da ce bit ogromno =)
evo bum ja...pričekaj par minuta ;)
Evo ovo se nalazi odmah pored ceste koja omeđuje naselje, nadam se da će ubrzo i to nestati i da će se kvalitetno iskoristi prostor :eek:kay:.

Inače ovaj cijeli kvart Sopnica-Jelkovec uopće neće biti toliko loš koliko se na prvi pogled čini, nema govora o logorima i tko zna čemu. Arhitektura čak nije jednolična nego su počeli dodavati boje po zgradama da ubiju monotoniju. Sve u svemu kad se izgradi bit će skroz neloše :eek:kay:.
See less See more
4
kako li su ruzne zgrade, katastrofa
komunisticke zgrade iz 50ih...FUJ!!!!
Ma nije ni tako loše, bio sam i sam usred naselja kad sam ga prije fotkao....Bit će to sasvim normalno naselje. Ima u gradu i gorih starih zgradurina koje bi ja porušio taj tren da se mene pita...:dunno:...Još kad se Vukovarska dofura do tam....a i mislim da bu se popunjavala s vremenom i ova velika praznina zapadno od naselja, odnosno prek puta Lj. Posavskog.

Btw...Astralis...odlično...:eek:kay:
See less See more
Bravo! :applause:

Iako mislim da si to mogao stavit u Zagreb - New habitat development. Tamo već imamo nova stambena naselja.

Samo naselje nije niš posebno, ali je bolje isplanirano od novih komercijalnih naselja. U Sibiru se i dan danas grade takva i puno gora i lošija naselja, a ne samo 50ih. Ja sam inaće nezadovoljan kvalitetom opreme koja se ugrađuje u zgrade. Ona često varira od zgrade do zgrade od preloše do zadovoljavajuće, ali ništa više od toga. Sve ima svoju cijenu. Očito se kod nas ne može napravit nešto puno jeftinije, a bribližno jednake kvalitete.
See less See more
Astralis odlicna dretva!!!

Inace, nisam pristasa ovog naselja na ovom mjestu ,al ko mene slusa :nuts: :D
Po meni je to trebala biti nova poslova zona istocnog dijela (nesto nalik na Buzin), a ne stambeno naselje za toliko ljudi na kraju grada bez adekvatno rijesenih pristupnih cesta ,a i ostale infrastrukture !!!
Ceste do tog naselja moraju sto prije doci jer ce to biti totalni qulaps Sexsveta (masonac :D) koje su i sad u totalnoj prometnoj banani :banana:

Naselje koje je u 15 godina naraslo za 30, a sad (sa sopnicom) za 40 000 ljudi,a nisu se dogodile nove prometnice vec konstantno krpanje... Bože što će to biti :cry: :cry: :bash:

Nebi nikad živio tamo ;) :eek:kay: ...Radije bi otišao još nekoliko km istočnije i koristio obilaznicu ,pa cak i za odlazak kod frizera :lol: :D^^ Masonac ..dodao sam samo pristupne ceste i proširene nove nadvožnjake/mostove prek pruge ;)
See less See more
^^ Masonac ..dodao sam samo pristupne ceste i proširene nove nadvožnjake/mostove prek pruge ;)
pa sve okay...kaj si mislio da se ljutim? :D :lol:

samo da te nadopunim malo...;)
1. stvar.
dakle, ova cesta šta ide iz Ivanje Reke već postoji i ona vodi ka Metrou (kojeg ovdje nema kao i hrpe drugih stvari) ali ta cestica je ful mala (2 trake) tako da joj definitivno treba rekonstrukcija.
2. stvar. ova cesta prema Industrijskoj cesti i samom centru Sexveta :)D) treba ići skroz, a ne samo do te Industrijske ceste, jer bi bilo bzvz napravit dobru cestu koja se nadovezuje na Industrijsku koja se koristi za sajam četvrtkom :(
3. stvar. oba nadvožnjaka pod hitno jer su poslijepodne gužve nenormalne i to baš zato jer je obaj tamo lijevi nadvožnjak prema europatradeu dvotračan, a ovog desnog još ni nema...to je samo običan prijelaz preko pruge.
4.stvar...za spajanje s vukovarskom nemam riječi....to mora ići pod "must"! ;)

ostalo sve 5 :cheers:
See less See more
no offense raja, ali ove zgrade su uzas... ovo ce za 20 godina biti isto ko ove komunisticke zgrade po zagrebu, sarajevu, i beogradu....

See less See more
I meni se ovo nista ne svidja.. mislio sam da je vrijeme za takve zgrade vec davno proslo :eek:hno:
ova šarena zgradurina je stvarno "bljak":eek:hno:
Ovo je užas! Pa ovo će za par godina izgledati gore nego zgrade po Novom Zagrebu. Kad ekipa završi sa zatvaranjem balkona naravno.
See less See more
2
Dami je samo znati tko je samo ovako nesto odobrio i tko bi ako ima bilo druge mogucnosti ovdje stvarno zelio zivjeti?
1 - 20 of 320 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top