Del
To chyba nieaktualny projekt, ciekawe kto go zrobił?![]()
Taka stara wizka![]()
jak narazie to mnie to zupełnie nie zachwyca :lol:
Ale jak nie zachwyca jak zachwyca? :rofl:jak narazie to mnie to zupełnie nie zachwyca :lol:
To jest trybuna przy Polach Marsowych, co tu ma zachwycać?jak narazie to mnie to zupełnie nie zachwyca :lol:
Tak, ale nie w całości, to znaczy nadaje się do przebudowy z zachowaniem zabytkowych elementów, czyli tych murów:A czy przypadkiem stadion nie jest zabytkiem lub nie stanowi takiej wartosci?
to był projekt stadionu w prezentacji kandydatury EURO 2012To chyba nieaktualny projekt, ciekawe kto go zrobił?
Głupoty piszesz, stadion właśnie miał zostać taki jaki jest, jedynie ziemne trybuny w środku miały zostać wyburzone i zbudowane betonowe. Zgadza się że bez toru żużlowego. Ogólnie to całe szczęscie, że ten projekt nie został zrealizowany bo to by była jedna wielka porażka i nadal nie mielibyśmy nowoczesnego stadionu we Wrocławiu. Jesli chodzi o olimpijski to ktoś się wreszcie powinien odmulić i znieść miano zabytku ze stadionu. Wtedy mozna by tą cała ruinę wyburzyć i zbudować coś nowego, chociażby nowy stadion żużlowy. I chociaż osobiście za żużlem nie przepadam to skoro będzie już nowy stadion piłkarski to i nich żużlofani mają coś porządnego a nie lekko odremontowaną ruinę, której remont pewnie kilkakrotnie będzie wyższy od zbudowania nowego stadionu.to był projekt stadionu w prezentacji kandydatury EURO 2012
tylko on zakładał wyburzenie starego stadionu i budowę nowego bez bieżni/toru żużlowego czyli zmianę na stadion typowo piłkarski. Później go odrzucono, zmieniono lokalizację i budują lampion. Do dzisiaj nie mogę odżałować, ze jednak nie realizują tego, imo bardzo ciekawa koncepcja. (chociaż stadion na EURO też jest genialny :cheers:0
Głupoty piszesz, stadion właśnie miał zostać taki jaki jest, jedynie ziemne trybuny w środku miały zostać wyburzone i zbudowane betonowe. Zgadza się że bez toru żużlowego. Ogólnie to całe szczęscie, że ten projekt nie został zrealizowany bo to by była jedna wielka porażka i nadal nie mielibyśmy nowoczesnego stadionu we Wrocławiu. Jesli chodzi o olimpijski to ktoś się wreszcie powinien odmulić i znieść miano zabytku ze stadionu. Wtedy mozna by tą cała ruinę wyburzyć i zbudować coś nowego, chociażby nowy stadion żużlowy. I chociaż osobiście za żużlem nie przepadam to skoro będzie już nowy stadion piłkarski to i nich żużlofani mają coś porządnego a nie lekko odremontowaną ruinę, której remont pewnie kilkakrotnie będzie wyższy od zbudowania nowego stadionu.
Świetnie by się komponował z Orbitą :lol: Na Wejherowską go!