235 Posts
Były pogłoski że w Energylandii powstanie centrum handlowe, ale żeby od razu tak Wenecję budować? Goczał to chyba niedawno musiał być w Venetian Palazzo w Las Vegas. 

To te zjeżdżalnie z zapadnią?I park wodny sie chyba nam powiększy
![]()
Nie zauważyłem tego na początku ale zwracam honor. Faktycznie zmienili lokalizację.Dobrze mi się wydaje że hotel nie bedzie jednak po drugiej stronie dk 44, tylko obok parkingu EL?
Nie zauważyłeś bo tej wizki wcześniej nie było:lol:Nie zauważyłem tego na początku
W parku wieczorem już jest tak ciemno, że nawet jakby jakieś media były, to bym ich nie zauważył@PabloA idziesz dziś do parku?
Jeżeli tak to wypatruj ekip TV
Chcą wygryźć konkurencje na samym starcieSzczerze chłopaki myślę że to wszystko plus te trzy coastery w 2020 to jest stawianie na jedną kartę:lol: i nawet Park of Poland będzie mieć ciężki orzech do zgryzienia chcąc to przebić![]()
No fakt^^ Była w linku na fb od Cb
Patrząc na wieże 3A i 3B przewidują długie kolejki. Fajnie, że będzie się czekało pod dachem, bo letnie upały potrafią dopiec.
PS. Ktoś kiedyś pisał, że z budową mega powinno im iść lepiej , bo to tylko fundamenty i składanie toru haha. No to trochę się budowa skomplikowała. Oby oddali od razu wykończoną całość, a nie w systemie wybielone ściany + tor, a resztę za rok.
Edit:
Tego żadna atrakcja w EL nie pobije:
To by wypadało ponad 4 łóżka na pokój, czyli celują głównie w grupy zorganizowane i rodziny.Wenecją bedzie hotel
120 pokoi, ponad 500 łóżek do 2020 roku ..
Ładny hotel planują ]. Choć znając EL to ta "Wenecja wyjdzie odpustowo. W sumie jak stawiają tak duży budynek Hotelowy to zrobienie takich tarasów z stolikami to żaden problem. Pewnie będzie basen 50m długi - i powiedzmy 10-15 szeroki i tam będzie jakieś 40cm wody i będą sobie pływać 3-4 gondole.
Przykład Wenecji na siłę w Polsce już mamy - Hotel Venecja Palace pod Warszawą . Osobiście wolałbym 2 - 3 mniejsze hotele o różnorodnym standardzie
Ale może się mylę i może nasza Wenecja Będzie trochę zmniejszoną Wersję https://www.youtube.com/watch?v=pUdZuVHd4so
Sam Park wodny Europa Parku kosztować ma 150 milionów euro. Co do jakości tematyzacji jest coraz lepiej ale. Jak w centrum Polski powstanie nawet mały dobrze stematyzowany park to EL będzie mieć wiele trudniej o klienta