SkyscraperCity Forum banner

?

Zdjęcie nr 1

2066 Views 12 Replies 6 Participants Last post by  DuraAce
1 - 13 of 13 Posts
mi sie podoba.. chociaz troche przeszkadza mi prawy dolny róg ogolnie 8/10
Kompletnie nie rozumiem pomysłu, choć gdyby nie było tego pierwszego płotu byłoby wyżej.
Zdjęcie przedstawia życie uliczne.
Nie zrozumieliśmy się :), nie rozumiem pomysłu od strony technicznej, w tym przypadku, nie rozumiem znaczy tyle co nie trafia do mnie...
Do mnie też nie trafia...4/10
Do mnie jakoś trafiło - w ogóle lubie foty z małą głębią ostrości.

8/10
Mam pyatnie do Tommego... dlaczego większość fotek ocieniasz tak nisko...?? Zawsze najsłabsza ocena jest od ciebie...?? a twoje fotki jakoś też nie zachwycają...;/
^^
Tak oceniam jak je widzę.
W kilku przypadkach swoją ocenę uzasadniłem.

Moje zdjęcia są moim widzeniem świata tak samo jak Twoje Twoim itd.
Skoro uważasz, że są słabe oceń je tak jak sądzisz, że będzie stosowne - według własnej wrażliwości i wartościowania.
Nie pogniewam się na nikogo kto da mi 1 punkt - po prostu tak to zdjęcie odebrał i tyle.
Nie zrozumieliśmy się :), nie rozumiem pomysłu od strony technicznej, w tym przypadku, nie rozumiem znaczy tyle co nie trafia do mnie...
Plan pierwszy i daleki jest nieostry, plan środkowy natomiast tak.
Oto mi chodziło na tym zdjęciu.
no dobra, oceniles mi fot na 4, to zlamie sie i ocenie Twoje. daje Ci tez 4, z tym, ze wytlumacze dlaczego.

po pierwsze, to urban contest a nie contest na najlepsza GO. jesli chciales przedstawic zycie publiczne, to imo, kompletnie chybiles. co z tego, ze GO ladne, kiedy zdjecie kompletnie nic nie przedstawia. jest martwe, bez przekazu, ot cykniecie migawki. d

po drugie, jesli juz wziales sobie taki cel do sfocenia, to czemu ustawiles GO na nic nie przedstawiajacy plotek, zamiast na jakichs ciekawych ludzi, na jakies wydarzenie, kontrast...

henri cartier bresson, jeden z najwiekszych magow (jesli nie najwiekszy) miejskiej fotografii, zmienil podejscie do fotografii, tworzac tzw teorie "decydujacego momentu" tzn odczekania na chwile, gdy robiac zdjecie, rejestrujesz rzeczywistosc, ktora warta jest zarejestrowania na zdjeciu.

zdjecie moze zrobic kazdy, to nic trudnego. uchwycic te decydujace chwile, moment w ktorym warto nacisnac spust migawki, to juz sztuka.

Ty po prostu zrobiles fotke z duza GO.

jedno ze slynniejszych zdjec Bressona:
http://coeurdejade.canalblog.com/albums/cartier_bresson/m-vin.jpg
See less See more
^^
Dzięki za dobre rady i za ocenę.
Plan pierwszy i daleki jest nieostry, plan środkowy natomiast tak.
Oto mi chodziło na tym zdjęciu.
To oczywiste, jednak pierwszy nieostry plan straszliwie rozprasza i psuje odbiór zdjęcia (według mnie oczywiście), szkoda że naprzykład nikt sie nie oparł tyłem o ten płotek, wtedy byłoby naprawde fajnie :), ale nic próbuj dalej aparat jak widze masz dobry to nic tylko sie rozwijać :D, a co do fotografii ulicznej to cholernie ciezki kawalek chleba ktory wymaga pewnego rodzaju bezczelnosci ktorej to mi z kolei brakuje...
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.