SkyscraperCity Forum banner
161 - 180 of 214 Posts

·
NascorInArgillaWalacria
Joined
·
1,671 Posts
Discussion Starter · #163 ·
bron: Omroep Zeeland 22/03/2013

Belgisch bedrijf investeert 100 miljoen in Cadzand

CADZAND-BAD
- De Belgische Compagnie het Zoute investeert in totaal 100 miljoen euro in Cadzand-Bad. De Compagnie bouwde de afgelopen paar jaar al 130 appartementen in het kustdorp en heeft plannen voor tenminste nog 300 nieuwe appartementen. Compagnie het Zoute is een vastgoedbedrijf uit Knokke. Die Belgische kustplaats is inmiddels volgebouwd, dus is het bedrijf de grens over getrokken. ''Het is logisch als vastgoedbedrijf, dat wanneer je markt verzadigd raakt op een plaats, je uitkijkt naar andere oorden'', zegt directeur Philippe Muylle.

De directeur van Compagnie het Zoute vindt dat zijn bedrijf meer moet doen dan alleen bakstenen op elkaar stapelen. Muylle: "Een dode badplaats, is een mislukte badplaats." Zowel Compagnie het Zoute als de Roompot investeert daarom in de aanleg van een jachthaven in Cadzand.
De Belg zegt niet van plan te zijn van Cadzand het tweede Knokke te maken. "Elke badplaats moet zijn eigen identiteit bewaren. Cadzand is een familiale badplaats en moet dat ook blijven."
Niet alleen de Belgen investeren flink in Cadzand-Bad. Ook de Roompot bouwt een nieuw bungalowpark in het dorp. Noordzee Résidence Cadzand-Bad bestaat uit 450 huisjes en daarvan is 80 procent inmiddels af.
 

·
Registered
Joined
·
3,532 Posts
Oudelande: Plan voor herbouw watertoren (38 m)

Peter Traas uit Baarland heeft concrete plannen voor de bouw van een watertoren in de Stormpolderdijk bij Oudelande. Dit bouwwerk wordt een exacte replica van de watertoren uit 1913 van architect Carl Francke. Deze toren is in de oorlog verwoest maar de fundering is nog goed. Het is de bedoeling dat het nieuwe exemplaar op de oude fundering wordt gebouwd. (...) Traas liet zich bij een bezoek in de Goese watertoren, eveneens ontworpen door Francke, inspireren. De Oudelandse toren krijgt een woonfunctie. Via een lift worden de woonvertrekken bereikt.
Bron: PZC 22-03-2014
 

·
Registered
Joined
·
3,532 Posts

·
Registered
Joined
·
73 Posts
Raad van State verklaart beroep tegen Havenplateau Sint-Annaland ongegrond
SINT-ANNALAND - De Raad van State heeft het beroep dat was ingediend door een bewoner van Sint-Annaland tegen het bestemmingsplan Sint-Annaland Havenplateau ongegrond verklaard.

Daarmee zijn alledrie bestemmingsplannen voor Suzannaland onherroepelijk en staat planologisch niets de realisatie ervan meer in de weg. Op dit moment wordt gewerkt aan het bouwrijp maken van het gebied.

Ook de verkoop van woningen is gestart: www.suzannaland.nl .
Bron: http://www.pzc.nl/2.2448/raad-van-s...avenplateau-sint-annaland-ongegrond-1.4320818 

·
Jürgen Leschinger
Joined
·
9,810 Posts
Cobouw:

Hoge zuil met cannelures op dramatische plek

Utiliteitsbouw | Laatst gewijzigd: 06-10-2014 07:37 | Frans van Velden |

Den Haag - Toekomstige archeologen zullen verbaasd staan. Zou de theorie van Iman Wilkens, dat Homerus op zijn reizen ook Zierikzee (verblijfplaats van de tovenares Circe) heeft aangedaan, toch kloppen? Ze zullen daar namelijk een hoge toren vinden die door zijn cannelures aan een Griekse zuil doet denken. Nee, geen deel van een tempel, maar een 115 meter hoge betonnen radartoren van de Vlaams-Nederlandse Schelde Radar Keten (SRK).

Meer


Wapening van de radartoren in aanbouw. Foto: Rijkswaterstaat/Patrick van Iersel.
 

·
Registered
Joined
·
73 Posts
Nieuw Cadzand-Bad: luxer, groter en duurder


CADZAND-BAD - De explosieve groei van kustplaats Cadzand-Bad gaat een tweede fase in. Komende maand start de bouw van in totaal 197 nieuwe woningen en appartementen. Cadzand-Bad kreeg er de afgelopen paar jaar al bijna zeshonderd woningen bij.

Al verkocht

Opvallend is dat de nieuwe woningen steeds luxer, groter en duurder worden. En daar is blijkbaar markt voor in Cadzand-Bad want meer dan de helft van de woningen is nu al verkocht.

Meeliften

Volgens Karin van Voren van verhuurbureau De Horizon lift heel de kustplaats mee met de vernieuwing. Zo ziet ze dat de eigenaren van oudere vakantiewoningen ook hun huizen opknappen en meer huurders zien komen.

Toeristenbelasting

De eerste groeifase van Cadzand-Bad heeft de gemeente Sluis geen windeieren gelegd. De komst van appartementencomplex Duinhof en Roompot-park Noordzee Résidence zorgden voor een flinke toename van de inkomsten uit toeristenbelasting. Vorig jaar kwam er bij de Gemeente Sluis 425.000 euro meer toeristenbelasting binnen dan vooraf begroot.
Bron en meer info: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/...zand-bad-luxer-groter-en-duurder#.VeXKFfRSG54


Het huidige strandhotel, waar ook Sergio Herman's restaurant Pure C gevestigd is, wordt ook aangepakt door Compagnie Het Zoute. Het hotel wordt uitgebreid van 37 naar 70 kamers en onder hetzelfde dak komen 62 luxe appartementen. De prijzen daarvan variëren van 279.000 tot 1.018.000, er zijn er al 40 verkocht.


In de duinen wordt restaurant Cadzandria gesloopt en op die plek realiseert Faas Development het Badhuis. In het Badhuis komen 35 luxe appartementen, horeca en wellness. De prijzen liggen tussen de 399.000 en 1.600.000. Van de 35 appartementen zijn er nog slechts 8 te koop.


Het recente appartementencomplex Duinhof krijgt een vervolg: Duinhof-Oost. De Belgische Compagnie Het Zoute bouwt aan de rand van Cadzand-Bad 60 appartementen en 29 woningen. De prijzen liggen tussen 296.000 en 695.000 euro. Het merendeel is al verkocht.
 

·
Registered
Joined
·
897 Posts
Goed om te horen. Zelf heb ik Cadzand ook als een van de prettigste badplaatsen van Nederland ervaren de keren dat ik er was. Niet opdringerig of overdreven een "tourist trap", maar wel alle voorzieningen en natuur in de nabijheid.
 

·
NascorInArgillaWalacria
Joined
·
1,671 Posts
Discussion Starter · #173 ·

·
NascorInArgillaWalacria
Joined
·
1,671 Posts
Discussion Starter · #179 ·

·
Illustrateur
Joined
·
13,217 Posts
Poging 3 voor Britannia Vlissingen

Na jarenlange tegenwerking van Nimby’s, onwillige projectontwikkelaars, onkundige ambtenaren en slecht economisch getij blijkt Britannia in Vlissingen nog niet dood.

http://www.pzc.nl/regio/walcheren/vlissingen-mag-hopen-op-terugkeer-britannia-binnen-afzienbare-tijd-1.6074204

bron: PZC 20160602Ik ben een groot fan en voorstander van hoogbouw. Maar dit ding herbouwen zou ik ook geen gek idee vinden. Er is niets wat de grandeur van Vlissingen vast heeft weten te houden, op dat rijtje aan de Boulevard Bankert bij de Coosje Buskenstraat na dan. Dat zouden we dan een stukje stadsherstel of stevige restauratie kunnen noemen. :)
 
161 - 180 of 214 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top