SkyscraperCity Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Bike It!
Joined
·
22,387 Posts
Ik woon niet zo heel veraf, maar toch te ver om daar projecten in de gaten te houden. Als die er al zijn tenminste...

Maar misschien eens de site van Het Nieuwsblad in de gaten houden. Daar wordt meestal ook bericht over belangrijke bouwprojecten.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Over bouwprojecten gesproken: het is lang stil geweest rond de watertoren in Zelzate. Lofting had de ambitieuze plannen deze om te bouwen naar appartementen.

Recent verscheen een artikel in het Nieuwsblad dat meldt dat het project finaal afgevoerd werd wegens te weinig interesse. Ik kan het helaas niet linken wegens te weinig posts. Kan iemand anders het er even op zetten? (tik in google "lofting zelzate" in en je komt er al snel op)
 

·
Bike It!
Joined
·
22,387 Posts
^^ Het Nieuwsblad.be 14/11/2015

Er komen geen lofts in watertoren

ZELZATE - De Lofting Group en het aannemersbedrijf Mevaco zien definitief af van hun plannen om de zestig jaar oude watertoren aan de Suikerkaai te verbouwen tot luxeappartementen en lofts.
Nochtans hadden deze investeerders vijf jaar geleden grote plannen toen ze dit onbruik geraakten gebouw van de gemeente voor een slordige 165.000 euro aankochten.

De plannen werden met veel luister aan kandidaat-kopers getoond tijdens verscheidene opendeurdagen.

Er kwam langs de toren een grote liftkoker naar een twintigtal woongelegenheden. Top zou een grote luxeloft helemaal boven in de toren. Maar er lijkt nu toch erg weinig interesse voor een appartement in dit 45 meter hoge bouwwerk met zicht op het zeekanaal en de Gentse kanaalzone of de prijzen liggen te hoog.

Ondertussen blijft dit gebouw meer en meer verkrotten en stukjes steen, dakpannetjes of glas vallen geregeld naar beneden terwijl duiven er hun vaste stek hebben gevonden. In de verkoopacte stond dat de toren als gebouw moest gespaard worden want het moest een vast element blijven in de skyline van de gemeente.

Maar wat er nu nog mee kan gebeuren lijkt de grote vraag. Ook voor de gemeente is dit een tegenvaller. “Jammer dat in de verkoopacte geen termijn was vastgelegd waarbinnen de toren moest verbouwd zijn ", zucht burgemeester Frank Bruggeman.
^^ Tja, wie geld genoeg heeft voor een peperdure loft, zal meestal geen stek in Zelzate zoeken. Fraai uitzicht en vlakbij de E34, dat wel, maar het blijft een wat volkse industriegemeente waar je de ongemakken van de industrie en druk verkeer voor lief moet nemen.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top