SkyscraperCity Forum banner

?

1 - 12 of 12 Posts
Chyba jednak bez górnej części było by lepsze. Tak do początku ekranów po prawej stronie. Na dole do krawężnika bym ciął, ale tutaj z mniejszym przekonaniem. Ogólnie fajna kolorystyka i klimacik.
również podoba mi się kolorystyka, wygląda trochę jak obraz. Przynajmniej takie miałem pierwsze wrażenie.
demmat, tak z ciekawości - urlop masz..? nigdy chyba tyle nie pisałeś ;)
ale przynajmniej fajnie jest poczytać, jakie masz spostrzeżenia :)
Chyba jednak bez górnej części było by lepsze. Tak do początku ekranów po prawej stronie. Na dole do krawężnika bym ciął, ale tutaj z mniejszym przekonaniem. Ogólnie fajna kolorystyka i klimacik.
Dokładnie. Podpisuje sie w 100%. Ta czerwona czesc psuje znakomity obraz, ale jednym cieciem nozyczek mozesz to naprawić :D
Hm, czyli mam rozumieć że takie coś?

Przyznam, że do mnie nie do końca ta wersja przemawia - jest na pewno bardziej ascetyczna, mocniej skoncentrowana na trzech drzewkach, ale brak mi tej czerwieni, kontrastującej z wypaloną resztą zdjęcia. Cóż poradzić, lubię ten czerwony pas, z jego niejednolitym wypełnieniem :)
See less See more
Jak dla mnie: Jeszcze! Zakończyłbym z lewej na styku jasno i ciemno szarego, a dołu chyba bym jednak nie przycinał. Niech se będzie. Ale to oczywiscie tylko moje zdanie :)
Jedną tylko widzę słabość w stosunku do mojego pierwotnego zamysłu po tak mocnym przycięciu - zabraknąć może uczucia przytłoczenia tych rachitycznych roślinek przez budowlę, co chciałem osiągnąć przez pokazanie fragmentu najazdu z ekranami, również kolorem, widocznym jedynie na krawędzi obiektu, podkreślając jak zdominowana jest ta "zieleń".
Dzięki za rady, będę je miał w pamięci kiedy będę komponował kolejne zdjęcia. Mniej, czasem znaczy więcej ;)
To nie tyle rady, co prezentacje naszego punktu widzenia :). Szczerze ja nie czuje tego przytłoczenia skalą, szarością owszem, bardzo plastyczną szarością. Dlatego chcialem to uwypuklić, ty miałeś inny zamysł.
W skróconej wersji oczywiście kadr jest dużo bardziej ciasny, niemniej nie wydaję*mi się, żeby główny plan (drzewka na tle betonu) potrzebował jakiegoś rozwinięcia i "oddechu". Wersja DuraAce może jest za bardzo ascetyczna, niemniej coś w niej jest.

Co nie znaczy że wersja konkursowa jest zła. Góra trochę*odwraca uwagę, ale nie w sposób bardzo inwazyjny i ta czerwień może dodawać smaczku.

demmat, tak z ciekawości - urlop masz..? nigdy chyba tyle nie pisałeś ;)
ale przynajmniej fajnie jest poczytać, jakie masz spostrzeżenia :)
Sesja się*zbliża więc szukam pretekstu żeby się nie uczyć ;)
lubie ciasne kadry, ale pierwsza wersja bardziej mi sie podba
Mnie czerwony pasek podoba się, wpuszcza trochę „życia” do tych szarości na zdjęciu.
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.