SkyscraperCity Forum banner

Jak oceniasz?

Zintegrowane

1612 Views 12 Replies 8 Participants Last post by  Tomeyk
1 - 13 of 13 Posts
Nie ma ankiety, musisz wystawić jeszcze raz i dać opcję ankiety publicznej z czterema opcjami od 7-10. Jak dla mnie fajne zdjęcie i powiew świeżości na UPC :).
Chętnie posłuchałbym argumentów osób, które oceniły to zdjęcie na 8 :). Powaga, ciekawi mnie co spowodowało wystawienie prawie najniższej noty.
Chętnie posłuchałbym argumentów osób, które oceniły to zdjęcie na 8 :). Powaga, ciekawi mnie co spowodowało wystawienie prawie najniższej noty.
Obowiązek komentowania zbędny, myślę, ze Zapaleniec dobrze to rozwinął w swoim poście.
:)
Sam napisałeś że to fajne zdjęcie i powiew świeżości. Nie widzę co w tej ocenie wskazuje że dałeś ocenę za prawie idealne zdjęcie.

A zdjęcie jest fajne, ale nie rewelacyjne. Nie ma zbyt dużo pociągających czy zaskakujących elementów Takie na 8,5.
Mam wrażenie, że lewa strona, to co się dzieje poza zadaszonym peronem, zbytnio odciąga uwagę od trójkąta który "dzieje się" po prawej.
Dla mnie zdjęcie jest poprawne i tyle. Ani nic mnie w nim nie przyciąga, ani nie razi.
Sam napisałeś że to fajne zdjęcie i powiew świeżości. Nie widzę co w tej ocenie wskazuje że dałeś ocenę za prawie idealne zdjęcie.
Dał ocenę 3/4 więc do ideału trochę daleko.
este, widzę że trzeba uważać, bo wszystko co się na forum napisze, może być wykorzystane przeciwko tobie. Swoją drogą podziwiam, że takie rzeczy kojarzysz :).
Nie ma obowiązku komentowania - potwierdzam to. Ja jedynie poprosiłem o możliwość skomentowania, bo zawsze mnie intryguje jak można całkiem dobre zdjęcie tak zdusić do gleby swoją oceną - często tak bywa w UPC niestety.

Omawiane zdjęcie jest moim zdaniem bardzo dobre i widziałbym je u siebie zawieszone na ścianie. Nie jest idealne, ale jest interesujące i nie oklepane. Dwa pociągi pięknie wypełniają kadr wprowadzając sporo dynamiki - bez nich to miejsce byłoby nie żywe. Bardzo dobrze ujęta architektura dworca. Takie rozstrzeliste wrażenie przynoszące na myśl właśnie pęd pociągu. Widać też swojego rodzaju symetrię, ale nie nudną. To wszystko ma sens i broni się jak dla mnie swoją estetyką.

Nie robię nikomu wyrzutów, chciałem się po prostu dowiedzieć co takiego słabego jest w tym zdjęciu, bo ja chyba tego nie dostrzegam. Często widzę o wiele słabsze zdjęcia, które mają przewagę dziewiątek. No nic, dzięki wszystkim, którzy napisali swój komentarz na temat zdjęcia.
Nie ma obowiązku komentowania - potwierdzam to. Ja jedynie poprosiłem o możliwość skomentowania, bo zawsze mnie intryguje jak można całkiem dobre zdjęcie tak zdusić do gleby swoją oceną - często tak bywa w UPC niestety
Przecież sam dałeś "tylko" 9, a dziwisz się ósemkowiczom :)

este, widzę że trzeba uważać, bo wszystko co się na forum napisze, może być wykorzystane przeciwko tobie. Swoją drogą podziwiam, że takie rzeczy kojarzysz :)
I'am the robot
G
Nie robię nikomu wyrzutów, chciałem się po prostu dowiedzieć co takiego słabego jest w tym zdjęciu, bo ja chyba tego nie dostrzegam.
Pytanie, czy 8 jest słabą oceną. 7 i 8 są słabe a 9 i 10 dobre? Każdy trochę inaczej widzi ten niecodzienny podział i pewnie stąd często dobre zdjęcia otrzymują "zaledwie" 8.
Dlatego do znudzenia powtarzam, że w skali brakuje jednej oceny, żeby była opcja pośrednia. Wtedy mamy jasną sytuację:

10 - rewelka, profeska.
9 - dobre zdjęcie.
8 - przeciętne, siadaj bardzo dobrze dostateczny.
7 - słabo.
6 - dno den.
Znowu nie przesadzajmy z tym pytaniem o uzasadnienie ocen, zwłaszcza jak rozrzut jest tylko między 10 a 8. U mnie mam rozrzut od 10 do 7 i owszem, jestem ciekaw skąd się to bierze, ale nie zamierzam nikogo pytać, jak ktoś będzie chciał to sam powie.
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.