SkyscraperCity Forum banner

?!

Zmartwychwstali

2151 Views 25 Replies 13 Participants Last post by  dawidny

Na pierwszy ogień coś z archiwum, chaos z opuszczonego kościoła-mauzoleum. Wnętrze oświetlane przez takie "okna" jak widać, także cieni nie brakowało. Jak znajdę czas wykonam coś nowszego :cheers:
See less See more
1 - 20 of 26 Posts
Klimacik jest, podoba mi się. Ode mnie 10.
No, klimat na zdjęciu jest świetny i tytuł świetnie nawiązuje do tego otwartego sarkofagu :) Jednak poczekam jeszcze na inne zdjęcia, żeby takie jakieś porównanie było. Rozumiem Szycha, że jeszcze jedno dasz? Ja zobaczyłem temat to pomyślałem - "A ha! Szycha na pewno da swoje zdjęcia" i się ucieszyłem :) Czekam z niecierpliwością na twoje kolejne zdjęcie :D
See less See more
Miło mi, spodziewałem się raczej innego odbioru. Myślę nad kolejnym, a w międzyczasie czekam na interpretacje tematu przez innych użytkowników. Mam co prawda zaplanowane kilka wyjazdów, czy to w Karkonosze lub okolice Krakowa, jednak tam będę starał się unikać cieni ;)
Wprawdzie nie znam się aż tak na fotografii :) Jednakże sądzę, że lepiej by było, jak by troszkę ostrzejsze było to by nieco lepiej wyszło :D Ale to tylko moja opinia skromna ;)
To nie jest kwestia znania się czy nie na fotografii, tylko prędzej własnych preferencji. Na odbiór może także wpływać ustawienia monitora, jego klasa, a co ciekawsze także źle dobrane okulary, co już kiedyś sam przerabiałem. Według mnie Ty akurat wyostrzasz zbyt mocno... także gdzieś tutaj jest ten przysłowiowy pies pogrzebany ;) Prawda jest też taka, że wiele osób ma źle skalibrowane ekrany, czasami jak sprawdzam moje zdjęcia na innym sprzęcie to aż mi się włosy jeżą :)
See less See more
wiesz co, tak przeczytałem ten fragment o okularach, to swoje przetarłem, bo troszkę zamazane były :lol:
A co do monitora - może i racja. Mój ma już kilka lat i chyba czas wymienić :D
IMO ostrość jest atutem tego zdjęcia. Zdjęcie trudne technicznie, nic tylko podziwiać. Szycha, naprawdę świetna robota!
brakuje mi smug swiatla wpadajacych przez te okna ... :/ Wtedy bardziej by mi sie podobalo ;) no i tez lewa strona jakas taka pustawa, za malo sie na niej dzieje :/
8 dam ;]
Ano... było czymś sypnąć....
brakuje mi smug swiatla wpadajacych przez te okna ... :/ Wtedy bardziej by mi sie podobalo ;) no i tez lewa strona jakas taka pustawa, za malo sie na niej dzieje :/
8 dam ;]
Smug niestety nie było... sam jestem ciekawy jak uzyskać ten efekt, ale to zapewne naturalne zjawisko pojawiające się przy odpowiednim kącie padania światła.
See less See more
Smug niestety nie było... sam jestem ciekawy jak uzyskać ten efekt, ale to zapewne naturalne zjawisko pojawiające się przy odpowiednim kącie padania światła.
I odpowiedniej porcji kurzu w powietrzu ;)

Tak na poważnie, często obserwuję te smugi wpadające przez chociażby kościelne okna. Trzeba odpowiednio dużej przestrzeni i tak jak mówisz - kąta, ale z naszej perspektywy (fotografa). Zresztą to, co widzimy, często nijak się ma do tego, co sfotografowaliśmy myśląc, że będzie dobrze.
See less See more
Trzeba było dla potrzeb zdjęcia dmuchnąć w trumnę.
Ja tam trumny nie będę dmuchać ;) Oprócz resztek kości za wiele już w niej nie było, a przy kilku sekundowym naświetlaniu i tak by się rozmazało. Następnym razem zabiorę ze sobą odważnego modela/ modelkę i coś się pomyśli. Najpierw jednak zrealizuję pomysł postindustrialnego klimatu, ludzie w maskach gazowych, w starej fabryce. Jak znajdę czas...
See less See more
Tak z czystej ciekawości. Skąd konkretnie pochodzi to zdjęcie?
jeden post wyżej :)
Moce 9 !
1 - 20 of 26 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.