SkyscraperCity Forum banner

Zvornik | Зворник - Construction News

4111 Views 17 Replies 3 Participants Last post by  LordMarshall
Izgradnja mesdžida u Tulićima

Naselje Tulići u džematu Glumina Medžlisa Islamske zajednice Zvornik će ako Bog da uskoro imati mesdžid.


Potreba za ovim objektom se osjećala već nekoliko godina. Ovih dana su započeli radovi na objektu, a uporedo teku i drugi potrebni poslovi. Zemljište za mesdžid su poklonili Suada i Ibro Tulić. Izgradnja mesdžida je obezbjeđena posredstvom MFS-EMMAUS, koji su obezbjedili veći dio sredstava.


Za efikasnije realiziranje planiranog projekta imenovan je Građevinski odbor u sastavu: Munib Pargan, predsjednik, Vehid ef. Muratbegović, Hazir Isić, Zijo Bećirović, Haris Bećirović i Haso Pandur. Članovi Građevinskog odbora su održali sastanak sa predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Mustafom Muharemović i dogovarali predstojeće poslove oko obezbjeđenja potrebne dokumentacije i sredstava kako bi ovaj mesdžid služio svojoj namjeni.


http://medzlis-zvornik.info/v2/aktuelnosti/m/1695-izgradnja-mesdzida-u-tulicima
See less See more
 • Like
Reactions: 1
1 - 18 of 18 Posts
Završeni temelji fiskulturne sale u Križevićima (FOTO)Ovih dana izvode se radovi na temeljima fiskulturne sale u Križevićima kod Zvornika. Prije mjesec dana položen je kamen temeljac za ovaj objekat koji će koristiti učenicima osnovne škole u Križevićima.Pratili smo taj događaj o kojem više možete pročitiati klikom ovdje, a pravo je zadovoljstvo pratiti ovu pozitivnu priču.

Radove na temeljima izvode radnici zvorničke firme Okić gradnja koje smo zatekli prilikom betoniranja buduće fiskulturne sale u Križevićima.

Kao što je ranije i najavljeno iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, izgradnja temelja ovog objekta biće završena do kraja mjeseca oktobra.

Fotografije nastale juče u Križevićima potvrđuju ranije navode iz ministarstva i poruke koje su upućune sa svečanosti polaganja kamena temeljca.

http://zvornicki.ba/2017/10/29/zavrseni-temelji-fiskulturne-sale-u-krizevicima-foto/
See less See more
3
 • Like
Reactions: 1
Podrinjska mjesta se uređuju: Samari dobili asfaltŽivot ljudi u cijeloj BiH je skoro jednak, samo je u povratničkim mjestima jednakiji. Mjesto Samari, nadomak Zvornika, ovih dana doživljava totalni preporod, cijelo je asfaltirano i time dugogodišnja želja ovih Zvorničana je ispunjena.

Historijski momenat za ovo povratničko mjesto je od velikog značaja za mještane, olakšana komunikacija i povoljniji ambijent za življenje.
Nije izostala podrška Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i uprave Grada Zvornika, kao i podrška bošnjačkih političkih predstavnika koji tretiraju pitanje povratka.


- Ovo su neopisivi momenti za mještane povratničkog mjesta Samari, nemoguće je ne spomenuti i angažman samih povratnika koji su učestvovali u svim infrastrukturnim projektima. Isto tako, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je pomagalo ovu povratničku zajednicu u kontunuitetu, kao i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. Također, uprava Grada Zvornika je nesebično pomagala našu zajednicu i na tome smo im zahvalni - istakao je Nisvet Mujanović, koordinator Savjeta MZ Samari.


Završetkom oko 800 m asfaltnog puta, selo Samari će biti povezano putnom komunikacijom i prema susjednom mjestu Kamenica i na taj način je značajno popravljena komunikacija između ova dva sela.


- Nekada je u mjestu Samari živjelo preko 100 domaćinstava, danas u ovoj povratničkoj sredini živi određen broj porodica koje će biti korisnici ovih infrastrukturnih projekata, a naša želja je da animiramo i druge koji dolaze iz ovog mjesta. Stvorili smo pretpostavke i dobar ambijent za življenje, pa i dolaske u dane vikenda, a posebno za ljude koji žive u dijaspori. Sada je njihovo interesovanje veće, a dokaz su i nova uređenja poljoprivrednih parcela za usjeve. Također i trasa Marša mira prolazi nedaleko od našeg sela, što nas dodatno motivira za još veći angažman i podizanje svijesti za kulturu sjećanja - zaključio je Mujanović, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice FBiH.


https://faktor.ba/vijest/podrinjska-mjesta-se-ureuju-samari-dobili-asfalt-290423#4
See less See more
3
 • Like
Reactions: 5
U zvorničkom mjestu Kamenica su u toku radovi na pripremi za asfaltiranje puta koji povezuje povratnička mjesta i time će biti olakšana putna komunikacija za više povratničkih mjesta.


Radovi na dionici puta Kamenica-Papraća u Zvorniku su u toku i završetkom ove dionice će biti upotpunosti spojene asfaltnim putem opštine Šekovići i Zvornik. Put povezuje povratnička mjesta u Zvorniku i Šekovićima, te je olakšan pristup povratničkom mjestu Kamenica, u toku su radovi na pripremi za asfaltiranje u dužini 1200 m. Radove finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik

See less See more
6
 • Like
Reactions: 3
Današnjim asfaltiranjem puta između povratničkih mjesta Dugi Dio u Zvorniku i Nezuka u Sapni olakšana je komunikacija između dvije općine i povezana povratnička mjesta. U toku su radovi na asfaltiranju u dužini od 1000 m. Investiror je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Sapna.

See less See more
3
 • Like
Reactions: 5
Počela je sanacija puta u najvećem povratničkom mjestu Križevići kod Zvornika, u dužini od 7600 m. Put povezuje 5 mjesnih zajednica: Križevići, Dugi Dio, Baljkovica, Kitovnice i Orahovac, čime će biti olakšana komunikacija za 4000 građana. Radove finansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, povratnici i Grad Zvornik. Također, u toku je i izgradnja fiskulturne sale za 150 učenika-povratnika u ovaj zvornčki kraj.


See less See more
7
 • Like
Reactions: 2
Počelo je asfaltiranje puta u povratničkom mjestu Kamenica. Put povezuje dva entiteta, povratnička mjesta, Grad Zvornik sa općinama Šekovići i Kalesija

See less See more
5
 • Like
Reactions: 2
Danas je završeno asfaltiranje puta i u zvorničkoj MZ Snagovo. Radove finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

See less See more
3
 • Like
Reactions: 1
Ministar Ramić ispunio obećanje: Rekonstrukciju lokalnog puta u povratničkom mjestu Pahljevići kod Zvornika


Nakon nedavne posjete i obećanja za rekonstrukciju lokalnog puta od strane federalnog mjnistra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, u povratničkom mjestu Pahljevići kod Zvornika danas se završavaju radovi na realizaciji ovog projekta.Podrškom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i učešćem povratnika, mjesto Pahljevići danas mijenja svoj izgled.

http://www.istocnabosna.com/dnews/i...B876s764BBw54rGfVxD4huJVWIV8CPFBlWY7KXlr56pCASee less See more
9
 • Like
Reactions: 1
U toku su završni radovi na sanaciji i pripremi za asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Klisa kod Zvornika. Izvođenje radova finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.See less See more
4
 • Like
Reactions: 1
U povratničkoj mjesnoj zajednici Kula Grad kod Zvornika u završnoj su fazi dva projekta koja se raeliziraju uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Sanacijom vodovodne mreže i povezivanjem putnom komunikacijom ove mjesne zajednice sa MZ Sultanovići i Liplje, povratnicima je riješen dugogodišnji problem, te omogućena lakša komunikacija između ovih mjesnih zajednica.See less See more
4
 • Like
Reactions: 2
Uskoro u Zvorniku se uskoro otvara Privredni centarU centru Zvornika u toku je rekonstrukcija bivšeg objekta Privredne banke, koji će u budućnosti biti Privredni centar.

Nakon što je prije nekoliko godina urađena potpuna rekonstrukcija prizemlja, krenulo se i sa rekonstrukcijom tri sprata ovog objekta čiji su suvlasnici Duško Stefanović i preduzeće Keso promet. Prema riječima Stefanovića plan je da se rekonstrukcija unutrašnjeg dijela objekta završi tokom januara naredne godine, piše radioosvit.ba.

"Na sva tri sprata, ukupne površine od oko 1000 m2 zamijenjena je stolarija, podovi, zidovi, toaleti, uvedeno grijanje, dok još treba da se završe neki sitni unutrašnji radovi i fasada ovog objekta", rekao je Stefanović.

Na prvom spratu Privrednog centra biće sještene kancelarije odsjeka Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, drugi sprat je rezervisan za jednu programersku firmu, dok je treći namjenjen za izdavanje, rekao je za radio Osvit Stefanović.
Akta
See less See more
Proširenjem, uređenjem i asfaltiranjem pristupnog puta je riješen dugogodišnji problem mještana zvorničkih naselja Klisa i Kaludrani. Radove finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osiba i izbjeglica7

See less See more
4
 • Like
Reactions: 1
Novi satelitski snimak Zvornik/Karakaj na GoogleEarth sa datumom 31/03/2019
Zvornik uskoro dobija novi blok bolnice, kao i obnova starih odjeljenjaMinistar zdravlja i socijalne zaštite GT Alen Šeranić izjavio je danas da je Vlada manjeg bh entiteta donijela zaključak kojim je odobrena izgradnja i opremanje novog bloka, te rekosntrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Bolnice Zvornik.Lokacija novog bloka

– Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 26 miliona KM. Na osnovu sporazuma sa Vladom Srbije već postoje donatorska sredstva u iznosu od 1,51 miliona KM za ovaj projekat. Ovim ćemo nastaviti da upotpunjavamo kvalitet bolničkog smještaja – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.Direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je da će biti raspisan međunarodni tender čim dobiju zaključak Vlade.

Javni poziv će biti otvoren 45 dana, rok za žalbe je 15 dana i nadam se da bi krajem oktobra mogla početi izgradnja novog bloka Bolnice Zvornik – kaže Popović.

On je istakao da Bolnica Zvornik pruža sekundarnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima regije Birač kojoj pripada sedam opština i šest domova zdravlja.

– Ovo je najveći projekat u regiji Birač. Medicinska oprema nije nabavljana duže od deset godina, a tri lamele postojećeg objekta stare su 50, 60 i 70 godina. Ovo je veliki dan za stanovnike regije Birač – naglasio je Popović.

https://podrinjemedia.ba/2019/07/18...-blok-bolnice-kao-i-obnova-starih-odjeljenja/
See less See more
3
Počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnog puta i kružne raskrsnice u mjesnoj zajednici Kula Grad kod Zvornika.

U ovom povratničkom mjestu se nalazi i jedna od najvećih tvrđava srednjovjekovne Bosne.

Izvođenje radova finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.See less See more
4
 • Like
Reactions: 2
Kula Grad kod Zvornika – završen prilazni put i kružni tokZavršeno ja uređenje i asfaltiranje pristupnih puteva i kružne raskrsnice u povratničkoj mjesnoj zajednici Kula Grad kod Zvornika.

Radove finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa dr. Edinom Ramićem.

Ovo je samo jedan u nizu radova Federalnog ministarstva raseljenih osoba urađenih u ovom mjestu.Ranije je riješen gorući problem oko vodovodne mreže, a ujedno je probijen i urađen put koji povezuje ovu mjesnu zajednicu sa naseljima Sultanovići, Liplje i Jošanica. O ovome smo ranije izvještavali.

Pogledajte fotografije prilaznog puta i raskrsnice na Kula Gradu. Nadamo se da će u sredini ovog kružnog toga biti postavljen i jarbol sa zastavom Bosne i Hercegovine, jer od ranije ima indicija i priča o tako nečemu.https://podrinjemedia.ba/2019/08/03/foto-kula-grad-kod-zvornika-zavrsen-prilazni-put-i-kruzni-tok/
See less See more
5
 • Like
Reactions: 4
Počela izgradnja vodovodnog sistema Lokanj-Pilica u vrijednosti 2,2 miliona KMU Zvorniku je jučer ozvaničen početak izgradnje vodovodnog sistema za zvornička naselja Lokanj-Pilica u vrijednosti 2,2 miliona KM.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, koji je ozvaničio početak radova, rekao je novinarima da je ovo posljednja faza projekta "Vodovod sjever", kojim su obuhvaćena sva naselja sjeverno od grada.

"Ovaj projekat smo počeli prije sedam godina i većina mjesnih zajednica je već dobila pitku vodu", naveo je Stevanović i napomenuo da će završetkom vodovodnog sistema Lokanj-Pilica i ova dva naselja dobiti vodu iz gradskog vodovoda u neograničenim količinama, čija će ispravnost biti dnevno kontrolisana.

On je naglasio da Lokanj realno zaslužuje više jer je za vrijeme bivše države, a i sve godine nakon rata, nekako bio zapostavljen i najmanje dobio.

"Gledaćemo da više ne bude tako, a izgradnja vodovodnog sistema je jedan od tih koraka za bolji život stanovnika Lokanja", rekao je Stevanović.

Predstavnik zvorničke firme "Keso promet" Dragiša Krstić rekao je da je počela izgradnja ovog vodovodnog sistema u ukupnoj dužini 17.000 metara i naveo da je prva faza polaganje glavnog distributivnog cjevovoda prema rezervoaru u Gornjem Lokanju, a, osim toga, biće urađen rezervoar, pet pumpnih stanica i rasteretna komora.

Krstić je istakao da će ovim projektom biti snabdjeveno pitkom vodom oko 300 domaćinstava.

Mještanin Lokanja Neđo Jović kaže da je ovo selo bilo totalno ugroženo, te da su mještani vodu dovozili traktorima, zapregom, ko je šta imao.

"Selo je veliko, ima stanovnika, ljudi drže stoku, bave se poljoprivredom, a voda je bila najpotrebnija", rekao je Jović i naglasio da bi više volio da dobije vodu u dvorište nego stan u Beogradu.

Vodovodni sistem Pilica-Lokanj finansira se donacijom EU sa 1,2 miliona KM, kreditnim sredstvima Evropske investicione banke od 500.000 KM, dok će ostatak od oko 500.000 KM biti obezbijeđen iz budžeta grada Zvornika.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci.
Akta
See less See more
1 - 18 of 18 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top