Jak dla mnie Bomba, jeżeli poziom ich tramwajów będzie trzymał poziom autobusów to nie trzeba by kupować bimb z importu
ak podaje strona www.rynek-kolejowy.pl:
Solaris będzie produkował tramwaje
Producent autobusów Solaris chce stanąć do przetargów na sto tramwajów. Ich sprzedaż może być kiedyś głównym źródłem przychodów firmy.
Solaris Bus&Coach z podpoznańskiego Bolechowa, lider krajowego rynku autobusów, teraz buduje drugą nogę swojego imperium. Stawia na produkcję tramwajów. Doświadczenie wniesie kanadyjski Bombardier, który ma około 50 proc. europejskiego rynku tych pojazdów.
- Nasz 18-metrowy autobus miejski kosztuje około 1,14 mln zł. Ceny tramwajów są od pięciu do ponad ośmiu razy wyższe. Jak dobrze pójdzie, w przyszłości ich produkcja może więc przynieść nam wyższe dochody niż autobusy - podkreśla Krzysztof Olszewski, prezes Solaris Bus&Coach.
Perspektywy są obiecujące. Według danych firmy, po Polsce jeździ obecnie 3650 tramwajów. Z tego tylko 270 wyprodukowanych zostało w ostatnich 10 latach. Samorządy mają więc ogromne potrzeby odnowienia taboru.
Puls Biznesu said:Solaris już teraz zdobywa pierwsze doświadczenia w produkcji tramwajów. Na wiosnę ruszył montaż 24 niskopodłogowych tramwajów dla Krakowa i trzech dla Gdańska. Umowy na ich dostawy podpisało w 2006 r. konsorcjum trzech firm: kanadyjskiego Bombardiera, niemieckiego Vossloh Kiepe i właśnie Solarisa.
- Bombardier dostarcza karoserie, Niemcy osprzęt elektryczny. My zajmujemy się dostawą mniejszych części i ostatecznym montażem w warsztatach MPK Kraków, z którym współpracujemy też przy montażu autobusów - przypomina szef Solarisa.
Nie będę się po raz kolejny produkował. Można zaliczyć to do gatunku SF.Celem dalekosiężnym Solarisa powinno być przejęcie FPS, najlepiej razem z ZNTK, rozpoczęcie produkcji tramwajów, wagonów kolejowych. Następnie przeniesienie produkcji do np. Bolechowa a teren w Poznaniu sprzedany i .... wieżowce![]()
![]()
![]()
Z czego jeden Solarisa of'kors![]()
Może poza tymii Veolii/Conexu...Solaris nie jest idealny ale najstarsze warszawskie Solarisy wciąż trzymają się bardzo dobrze.
No proszę, z tego niezwykle ciekawego wywiadu wynika, że pan Olszewski myśli już też o pociągach SolarisProponuję przeczytać wywiad z Olszewskim co prawda z marca tego roku, ale już tam wspomina o swoich planach...
http://www.metropolia.poznan.pl/go.php?page=nr&nr=43&cat=32&art=205
Euro, prezentujesz pogląd typowy dla większości wielbicieli komunikacji miejskiej..Jest to skrajna niechęć do Solarisa. Nie wiem skąd ona wynika, zapewne najbardziej cenisz MANy. To ja dam Ci przykład z poznańskiego podwórka, że "wady wieku dziecięcego" u nowych autobusów to normalka. W ostatnim przetargu Poznań zakupił Solarisy i MAN-y. Solarisy były sukcesywnie uruchamiane i pomimo drobnych usterek po kilku dniach jeździły wszystkie po ulicach. Tymaczasem z MANami przewoźnik męczył się ponad miesiąc, puszczając po kilka na ulice.. Z kupionymi parenaście miesięcy wcześniej Jelaczmi było jeszcze gorzej. Więc nie taki starszny Solaris jak go malujesz :]Takie są faktykna i drzwi wypadały w wozach z dostawy 33 sztuk dla Gdańska.Dalej
rzeszedłem się się dokładnie o Solarisie Trollino 12T i po kolei:ramy drzwi - rdza jak cholera,kratki nawiewu przy podłodze - farba odłazi płatami (widać,że jakiś kretyn wymyślił malowanie farbą nieprzystosowaną do ocynku),spod praktycznie wszystkich spojeń wykładzin widać rdzawe nacieki.Reasumując:symbolicznie tylko lepiej niż w 2 lata starszym Jelczu M121E.I to jestem w stanie udowodnić - jak chcesz,złapię go i porobię foty!
Po prostu Jelczydła są wręcz demonizowane,a prawda wygląda ciut inaczej:mają za uszami,ale daleko mniej niż twierdzi konkurencja![]()
Hif,szkoda że nie wspomniałeś że te Neoplany (które po 10 latach eksploatacji nadają się do NG) powstały właśnie w Bolechowie
A odbijając piłeczkę:z Jelczami nie jest tak źle jak piszesz;może po prostu (używając słów chyba MMJP) nie umiecie się z nimi obchodzić?Rzeszowski gazowiec jakoś znacznie lepiej wyglądał,a wyprodukowany przed waszymi
Co do Solarisów,to są AUTENTYCZNE FAKTY (czy Ty naprawdę nie czytasz relacji w poważnych serwisach prasowych?).
PZDR
Autentyczne nie znaczy prawdziwe albo sprawdzone. Poznańskie Solarisy działają i tyle, miejskie serwisy o awariach nie donosząCo do Solarisów,to są AUTENTYCZNE FAKTY (czy Ty naprawdę nie czytasz relacji w poważnych serwisach prasowych?).
PZDR
W Gdańskich Solarisach nie mamy tego problemu, ale za to wszystkie Gdańskie MANy NL263 / NL283 standardowo wyposażone są w akwaria w szybach...A ja tam lubie Solarisy, szczegolnie ze w Rzeszowskich mozna poogladac w trakcie jazdy akwaria w przestrzeni miedzyszybowej, szkoda tylko, ze producent rybek tam nie wpuscil
A na powaznie - to tzrymam kciuki za tramwaje Solarisa.
Bo w solarisach jest taka bieda ze pojedzyncze szyby montują.W Gdańskich Solarisach nie mamy tego problemu, ale za to wszystkie Gdańskie MANy NL263 / NL283 standardowo wyposażone są w akwaria w szybach...
W Szczecińskich Volvo B10MA też jest woda w oknach, więc jest to chyba powszechny efekt, którego powodem mogą być niezbyt dobre drogi.A ja tam lubie Solarisy, szczegolnie ze w Rzeszowskich mozna poogladac w trakcie jazdy akwaria w przestrzeni miedzyszybowej, szkoda tylko, ze producent rybek tam nie wpuscil
A na powaznie - to tzrymam kciuki za tramwaje Solarisa.
a obok niego PESA, fajnie jak by Fablok i FPS stanęły na nogi...No proszę, z tego niezwykle ciekawego wywiadu wynika, że pan Olszewski myśli już też o pociągach SolarisByłbym bardzo rad, gdyby Solaris stał się wielkim polskim koncernem motoryzacyjno-kolejowym, kojarzonym w Europie podobnie, jak Bombardier czy MAN
![]()
Swojego czasu w tych starych Volvach we Wrocławiu też można było oglądać "fale Dunaju" :lol:W Szczecińskich Volvo B10MA też jest woda w oknach, więc jest to chyba powszechny efekt (...)